تکنولوژی دندانپزشکیعلم دندانپزشکی

چرا باید به دندان پزشکی مراجعه کنیم

مراجعت به دندان پزشکی از مهمترین مسائل دور و بر است. این نکته مهم که دندان ها چرا درد می کنند و یا عمل لیفت لثه چطور صورت می گیرد. دندان مصنوعی و دندانساز تجربی چه کاربردی دارد و هزاران مسئله ی دیگر. مراجعه به کلینیک دندانپزشکی با دارا بودن مجموعه‌ای از پزشکان متخصص و خدمات متنوع این امکان را برای بیماران فراهم می‌نماید که در زمانی کوتاه‌تر به نتایج درمانی مطلوب دست یابند. با پیشرفت علوم پزشکی، شاخه‌‌‌ای به نام دندانسازی به علوم پزشکی اضافه گردید. سال‌ها از این دوران عبور نمود و با پیشرفت روز افزون علم و تکنولوژی، شاخه دندانپزشکی در حوزه علوم پزشکی شکل گرفت.

فهرست مطالب


علم دندان پزشکی

دندانپزشکی علمی تخصصی است که به سلامت دهان و دندان به عنوان عضوی مهم در سلام جسم، روح، زیبایی و بیان کلمات می‌پردازد. دراین شاخه از علوم پزشکی، دندانپزشک علاوه بر دانش، علم، مهارت و صبر بسیار، باید هنر و مهارت کافی برای خلق یک اثر هنری با پیچیدگی دندان را نیز دارا باشد. دانشجویان این رشته پس از گذراندن دوره ۶ ساله دکتری حرفه‌ای عمومی دندانپزشکی می‌توانند در مقاطع تخصصی تحصیل نمایند. درباره دندانپزشکی تجربی چه می دانید؟

دندان پزشکی

کلینیک دندان پزشکی

مشکلات دهان و دندان مسئله‌ای است که بسیاری از افراد با آن رو برو خواهند شد. یکی از مشکلات اصلی در مراجعه به دندانپزشک علاوه بر شناسایی بهترین دندانپزشک، نبود فرصت کافی بدلیل مشغله زیاد است. مراجعه به کلینیک دندانپزشکی با دارا بودن مجموعه‌ای از پزشکان متخصص و خدمات متنوع این امکان را برای بیماران فراهم می‌نماید که در زمانی کوتاه‌تر به نتایج درمانی مطلوب دست یابند. حضور پزشکان متخصص و دستیاران متبحر امکان ارائه تمامی خدمات دندانپزشکی با کیفیت بالا را فراهم می‌نماید. آیا میدانید فرق مولر و پرمولر چیست؟

با توجه به تنوع درمان در دندانپزشکی و نیاز به همراهی متخصصین مختلف مانند متخصص ایمپلنت، متخصص پریودونتیکس، متخصص درمان ریشه (اندو) و … مراجعه به کلینیک‌های دندانپزشکی مزایایی را برای بیماران به دنبال خواهد داشت. دندان درد.


لمینیت دندان

لمینیت دندان پوسته نازکی، هم رنگ دندان یا سفیدتر است که برای رفع عیوب ظاهری دندان‌ها، شکستگی‌ها و فاصله بین دندانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این پوسته در دو جنس متفاوت لمینیت سرامیکی و کامپوزیت ساخته می‌شود.

لیمینت دندان

لمینیت برای افرادی که دندان‌های یکدست ندارند، رنگ دندان‌هایشان بد است و دندان‌هایشان از فرم مناسبی برخوردار نیست، یا حتی لبه دندان شکسته، ترک خورده و می‌خواهند به اصلاح طرح لبخند خود بپردازند، مناسب است. از طرف دیگر، لمینیت دندان برای افراد دارای پوسیدگی وسیع دندان، دندان‌های بیش از حد کوتاه، مشکلات لثه‌ای درمان نشده (عفونت فعال)، سایش شدید مینای دندان یا افراد دارای دندان قروچه مناسب نیست. بیشتر بخوانید: در آمدن دندان پشت دندان

شاید این مطلب جذاب باشد
ایمپلنت دندان چیست؟

روکش دندان

بی توجهی به دندان‌ها، داشتن تغذیه نامناسب و شکستگی، صدماتی هستند که می‌توانند از کیفیت دندان‌ها بکاهند. گاهی دندان‌ها به اندازه‌ای صدمه دیده‌اند که دیگر امکان استفاده از آن دندان بدون فرآیند ترمیم میسر نیست در این شرایط استفاده از روکش دندان گزینه مناسبی محسوب می‌شود. روکش مانند یک قاب سطح بیرونی دندان را در بر می‌گیرد تا در عین حال که شکل ظاهری دندان را بهبود می‌بخشد، از آن محافظت هم می‌کند. روکش‌ها متناسب با رنگ دندان هر فرد انتخاب می‌شود. در جلسه اول قالبگیری توسط پزشک و در مرحله بعد توسط لابراتوار آماده می‌شود.


دندان پزشکی کودکان

دندان‌پزشک کودک از نقش مناسب در ایجاد اطمینان نسبت به ایجاد طرح لبخند سالم برای کودک برخوردار است. در حقیقت با همکاری نزدیک والدین با دندان‌پزشک کودک می‌توان به بهترین نحو سلامت دهان و دندان کودک و طرح لبخند زیبای وی را برای تمام عمر تضمین کرد. انتخاب یک تیم دندان‌پزشکی علاقه‌مند به کار کردن با کودکان و برخوردار از تجهیزات و امکانات مناسب از اهمیت خاصی برخوردار است. توجه داشته باشید در هر حالت توضیح شرایط ملاقات با دندان‌پزشک به کودک به نحو صحیح از نقش مؤثر در ایجاد ذهنیت مناسب برای کودک برخوردار است.

ایمپلنت دندان

از دست رفتن یک دندان علاوه بر مشکلات زیبایی و مصرف غذا می‌تواند بر وضعیت دیگر فک و دندان‌ها تأثیر گذار باشد. از این رو پیشنهاد دندانپزشکان بر آن است که به سرعت جایگزینی برای دندان از دست رفته در نظر گرفته شود. یکی از بهترین گزینه‌ها کاشت ایمپلنت دندان است. از مشکلات دندان مصنوعی بیشتر بدانید.

ایمپلنت به پیچ ساخته شده از جنس تیتانیوم گفته می‌شود که در استخوان فک کاشته شده و جایگزین دندان از دست رفته می‌شود. ایمپلنت دندان برای افرادی که یک یا چند دندان خود را از دست داده‌اند استفاده می‌شود. پس از آنکه پایه ایمپلنت به استخوان فک جوش خورد، مانند ریشه برای تاج دندان جدیدی که قرار است جایگزین دندان از دست رفته شما بشود عمل می‌کند. در نهایت تاج دندان که مانند دندان طبیعی به نظر می‌رسد، به ایمپلنت متصل شده و فضای خالی دندان ازدست رفته را پر می‌نماید.


ارتودنسی

داشتن لبخندی زیبا برای بسیاری از افراد از اهمیت بسزایی برخوردار است. عوامل مختلفی در ناهنجاری‌های دندان نقش دارند. افرادی که دچار ناهنجاری‌های دندان هستند علاوه بر مشکلات زیبایی با مشکلاتی در جویدن و گازگرفتن مواجه هستند. این افراد با انجام درمان ارتودنسی نه تنها می‌توانند به زیبایی دندان‌ها دست یابند بلکه با رعایت بهداشت از پوسیدگی‌های بیشتر که بر اثر نامرتبی و روی هم قرارگرفتن برخی از دندان‌ها یا فاصله بین دندانی بوجود می‌آیند، جلوگیری نمایند.

شاید این مطلب جذاب باشد
مزیودنس چیست؟ + بررسی راههای درمان مزیودنس

همه‌ی ما می‌دانیم که برای داشتن دندان‌هایی سالم و زیبا نیاز هست که به صورت مرتب به دندان‌پزشکی مراجعه کنیم. اغلب هم از دندان‌پزشک خودمان وقت و نوبت دندانپزشکی می‌گیریم، اما یک عادت بد که گریبان‌گیر بسیاری از افراد است، عقب انداختن این قرار پزشکی است.

ممنوعیت‌های خوراکی ارتودنسی

باید بدانید اکثر افرادی که نوبت دندانپزشکی خود را عقب می‌اندازند، آن را کاملا فراموش کرده و از برنامه‌ریزی مجدد صرف‌نظر می‌کنند تا این‌که با مشکلی جدی در دندان‌های‌شان مواجه شوند. عدم مراجعه مرتب به دندان‌پزشک عادت بدی است که شما هرگز نباید گرفتارش شوید. در ادامه ما ۴ دلیل اصلی بیان می‌کنیم که چرا باید به صورت مرتب به دندان‌پزشک خود مراجعه کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله هزینه ارتودنسی دو دندان جلو را بخوانید.


8 زمان ضروری مراجعه دندانپزشک و کلینیک های دندانپزشکی

شاید با خودتان بگویید تا زمانی که دندان درد نداریم چرا باید به دندان پزشک مراجعه کنیم؟ اصلا وقتی درد دندان را می توان در خانه درمان کرد چه نیازی به متخصصین دندانپزشکی است؟ در جواب باید گفت که هدف از مراجعه به دندانپزشک تنها درد دندان نیست. گاهی اوقات ممکن است هدف تنها پیشگیری از بروز مشکلاتی باشد که منجر به دندان درد می شوند که به آن “دندانپزشکی پیشگیری” می گوییم. گاهی اوقات اصلا مساله درمانی یا پیشگیری نیست و تنها جنبه زیبایی دارد، که بحث آن جداست و در حوزه “دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی دندان” قرار می گیرد.

اما برخی اوقات نیز مشکلات اورژانسی پیش می آیند که نیازمند مداخله فوری دندانپزشکی هستند. در ادامه با 8 زمانی که حتما و حتما باید به دنبال آن، به یک کلینیک دندانپزشکی خوب مراجعه کنید آشنا خواهید شد.


1. قبل، حین و بعد از بارداری

به دلیل حساسیت بالای دوران حاملگی و تغییرات هورمونی گسترده، نیاز است علاوه بر مراجعه به یک متخصص زنان و زایمان، مادران باردار حتما به یک کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنند. زیرا تغییرات ایجاد شده در بدن مادر باردار می تواند شامل دهان و دندان نیز شود.

به عنوان نمونه، افزایش حالت تهوع و یا بیماری لثه می تواند 2 مشکل شایع خانم های باردار در این دوره باشد که می تواند مشکلات روزمره برای آن ها ایجاد کند. این ها تنها نمونه های کوچکی از مشکلات دهان و دندان در دوران بارداری هستند و مشکلات دیگری نیز ممکن است پیش بیاید.

شاید این مطلب جذاب باشد
راهنمای دندانپزشکی

بنابراین خانم هایی که قصد بارداری دارند باید پیش از اقدام به حاملگی حتما به یک کلینیک که خدمات دندانپزشکی بارداری ارائه می دهد مراجعه کنند تا تحت معاینه قرار بگیرند. همچنین در طول بارداری و بعد از آن نیز بهتر است چنین مراجعاتی در نظر گرفته شود.


2. دندان درد مزمن

اولین علامت اینکه نشان می دهد دندان شما نیازمند مداخله فوری دندانپزشکی است درد دندان است. دندان دردی که به این راحتی ها  از بین نمی رود نشانه این است که قطعاً اتفاق بدی در دهان و دندان شما رخ داده است. از آنجا که علل احتمالی زیادی برای توجیه درد دندان وجود دارد، مراجعه به یک کلینیک دندانپزشکی در اسرع وقت بسیار مهم است.

کمپرس یخ برای دندان درد

3. سردردهای مداوم و مزمن

شما نباید به هیچ عنوان از مشکلات مربوط به استخوان های فک چشم پوشی کنید. زیرا وجود مشکل در آن ها می تواند با سردرد های مکرر همراه باشد. اگر فکر می کنید که مشکل فکی شما باعث سردرد می شود باید فورا به یک کلینیک دندانپزشکی که در آن تعدادی متخصص ارتودنسی دندان یا جراح دهان، فک و صورت وجود دارند مراجعه کنید. ممکن است مشکل شما طوری باشد که نیاز به درمان ارتودنسی دندان یا جراحی فک باشد. پشت گوش انداختن سردردهای مزمن در ارتباط با استخوان فک و مفاصل آن می تواند به گردن درد، گوش درد و درد عضلات صورت بی انجامد.


4. خونریزی مداوم از لثه (مراجعه به دندانپزشک ضروری است)

اگر لثه ها هر بار که فرد دندان های خود را مسواک می زند یا نخ دندان می کشد، خونریزی کند، نشانه بیماری لثه یا بیماری پریودنتال است. گاهی اوقات ممکن است بعد از مدت ها از نخ دندان استفاده کنید و خونریزی از لثه را تجربه کنید. این خونریزی بعد از چند بار نخ دندان کشیدن از بین می رود. اما کسانی که به طور مداوم حین مسواک زدن خونریزی دارند باید به یک متخصص پریودنتیست یا یک دندانپزشک متخصص لثه مراجعه کنند. عدم مداوای بیماری لثه منجر به عفونت لثه و عفونت ریشه دندان می شود. درمان بر حسب نوع مشکل و شدت آن می تواند جراحی لثه یا درمان ریشه دندان باشد.


5. ترک خوردن یا لب پر شدن دندان

یکی از اورژانس های دندانپزشکی شکستگی یا لب پر شدگی دندان است. چنانچه این مشکل را تجربه می کنید خیلی زود و فوری به یک کلینیک دندانپزشکی خوب مراجعه کنید. زیرا هرچقدر زودتر به دندانپزشک مراجعه کنید شانس بیشتری برای ترمیم دندان خواهید داشت. حتی ممکن است دندان را از کشیده شدن نجات دهید. از روش های ترمیمی دندان شکسته می توان به باندینگ دندان، انواع ونیر دندان شامل لمینت دندان و ونیر کامپوزیت، اینله و انله، کامپوزیت دندان و …. اشاره کرد.

شاید این مطلب جذاب باشد
بررسی تاثیرات مخرب قلیان بر کامپوزیت دندان

6. لق شدن دندان یا احتمال افتادن آن

اگر یکی از دندان های دائمی شما بسیار شل است یا کسی به طور تصادفی در طی یک فعالیت، باعث شده دندان شما شل شده و بی افتد، حتما باید همان لحظه به متخصص مراجعه کنید. عدم مراجعه به دندانپزشک ممکن است هزینه زیادی روی دست شما بگذارد. زیرا برای پر کردن جای خالی آن به روش های جایگزینی مانند ایمپلنت دندان، بریج و پروتز دندان نیاز پیدا خواهید کرد. قیمت این روش ها و مخصوصا قیمت ایمپلنت دندان نسبتا زیاد است.


7. شل شدن یا افتادن پرکردگی یا روکش دندان

پر کردگی دندان و روکش دندان، بافت دندان ها را از عفونت و سایر موارد دیگر محافظت می کند. در صورت شل یا افتادن این موارد، برای ترمیم و تعمیر مجدد حتما باید به متخصص یا دندانپزشک مراجعه کنید.


8. آبسه دندان یا تورم لثه

هرچند که می توان موارد ساده آبسه دندان را در خانه مداوا کرد اما اگر تورم لثه ناشی از آن زیاد باشد و یا اینکه عفونت آن به بخش های دیگر بدن سرایت کند برایتان گران تمام خواهد شد. بنابراین اگر فکر می کنید نمی توانید آبسه دندان را در خانه درمان کنید حتما به یک کلینیک دندانپزشکی خوب مراجعه کنید.


سوالات متداول

چه زمانی به دندانپزشک باید مراجعه کنیم؟

گاهی اوقات اصلا مساله درمانی یا پیشگیری نیست و تنها جنبه زیبایی دارد، که بحث آن جداست و در حوزه “دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی دندان” قرار می گیرد. اما برخی اوقات نیز مشکلات اورژانسی پیش می آیند که نیازمند مداخله فوری دندانپزشکی هستند. در ادامه با 8 زمانی که حتما و حتما باید به دنبال آن، به یک کلینیک دندانپزشکی خوب مراجعه کنید آشنا خواهید شد.

بهترین زمان برای مراجعه به دندانپزشک چه زمانی است؟

برای کودکان بهتر است که چکاب سالیانه انجام شود. اما بهترین زمان قبل از ٧ سالگی است تا اگر نیاز به درمانی باشد بتوان در سنین کودکی آن را انجام داد. برای سالمندان نیز چکاب دوره ای لازم است.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا