علم دندانپزشکی

چه زمانی لازم است که به دندانپزشک مراجعه کنیم

هر از گاهی لازم است که به دندانپزشکی مراجعه کنیم. اما دلایل اصلی این مراجعه چیست؟ چه زمانی لازم است که به دندانپزشکی مراجعه کنیم؟

اصلی ترین الزامات برای مراجعه به دندانپزشکی:

۱- دندان هایتان به گرما، سرما یا شیرینی جات حساس شده اند

اگر متوجه شده اید که دندان هایتان به مواد غذایی گرم، سرد یا شیرین حساس شده اند، احتمالاً به این معنی است که یکی یا تعدادی از دندان هایتان پوسیده شده است. با این حال، چنین حساسیتی می‌تواند نشانه‌ی مشکل جدی تری هم باشد.

در بسیاری از موارد، علت حساسیت شدید دندان به گرما و سرما، بیرون آمدن ریشه‌ی دندان و تحلیل رفتن لثه است. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله دندانسازی تجربی را بخوانید.

۲- دهان تان همیشه بوی بدی می‌دهد

اگر دهان تان همیشه بوی بدی می‌دهد شاید به خاطر آن نباشد که بهداشت دهان و دندان تان را چندان جدی نمی‌گیرید. این مسأله می‌تواند از نشانه‌های اولیه‌ی یک عفونت یا دیگر مشکلات دندانی‌ای باشد که تنها دندانپزشک قادر به تشخیص آن‌ها است.درباره عکس دندان بیشتر بدانید.

۳- درون دهان، روی زبان یا گونه هایتان، یک برآمدگی احساس می‌کنید

اگر درون دهان تان یک برآمدگی، چیزی سفت یا یک بریدگی احساس می‌کنید که مدت‌ها است وجود دارد و خوب نمی‌شود، این مسأله می‌تواند نشانه‌ی بیماری اچ پی وی یا سرطان دهان باشد.

توجه داشته باشید که این مسأله فقط برای افراد سیگاری یا کسانی که درون دهان خود احساس درد می‌کنند نگران کننده محسوب نمی‌شود و هر کسی که چنین علائمی داشته باشد باید در اسرع وقت به دندانپزشک مراجعه کند.بیشتر بدانید،بیشتر بخوانید: رویش دندان دائمی پشت دندان شیری

شاید این مطلب جذاب باشد
هر آنچه که درباره ارتودنسی سریع باید بدانید + بررسی مزایا و معایب ارتودنسی فوری

۴- دندان هایتان تغییر رنگ داده اند

تغییر رنگ یک دندان می‌تواند منجر به مشکلات زیادی در دهان شود. این مسأله معمولاٌ نشانه‌ی یک آسیب دندانی است و می‌تواند منجر به بروز عفونت شود.

۵- هنگام استفاده از مسواک یا نخ دندان، از لثه هایتان خون می‌آید. بیشتر بدانید: فرق برفک دهان نوزاد با دلمه شیر

اگر هنگام مسواک زدن یا استفاده از نخ دندان از لثه هایتان خون می‌آید، این مسأله می‌تواند نشانه‌ی بیماری لثه باشد.

پلاک‌های پیرادندانی‌ای که باعث بروز مشکلات دندانی درون دهان می‌شوند، از طریق سرخرگ‌ها به سراسر بدن منتقل می‌شوند و می‌توانند باعث مشکلات قلبی هم شوند. اگر جایی از بدن تان زخم شود و متوجه شوید که خون آن بند نمی‌آید حتماً نگران خواهید شد. خونریزی مداوم لثه‌ها هم همینقدر اهمیت دارد و هرگز نباید به آن بی توجه بود. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله عوارض دندان مصنوعی تکه ای را بخوانید.

۶- دندان ها، دهان و فک تان درد می‌کنند

احساس درد، اولین علامت هشداری است که بدن از طریق آن سعی می‌کند به ما بفهماند که دچار مشکل شده است. اگر در هر قسمتی از دهان تان احساس درد می‌کنید یا وقتی از خواب بیدار می‌شوید، فک تان بی وقفه درد می‌کند، این مسأله می‌تواند علامت واضحی باشد که وقتش رسیده به دندانپزشک مراجعه کنید. حتی کوچک‌ترین احساس دردی هم می‌تواند به مشکلات بزرگی منتهی شود.

بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: دندان مصنوعی چسبی چیست؟

ممکن است دندان تان پوسیده، لثه هایتان تحلیل رفته یا دندان تان شکسته باشد. فقط دندانپزشک است که می‌تواند علت اصلی این درد‌ها را تشخیص دهد.

شاید این مطلب جذاب باشد
بهترین دکتر دندانپزشک در یزد و کرمان کیست؟

۷- فک تان درد می‌کند

درد فک می‌تواند علت‌های مختلف و زیادی داشته باشد. یکی از رایج‌ترین دلایل آن، فشار ناشی از دندان‌های عقل است، اما این مسأله می‌تواند دلیل مهم تری مثل وجود یک تومور در حال رشد یا سرطان در حال گسترش هم داشته باشد. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله ارتودنسی دو دندان جلو را بخوانید.

۸- دائماً سردرد دارید

دندان قروچه‌ی شبانه در خواب، فشار بسیار زیادی به دندان‌ها و عضلات فک به ویژه ماهیچه‌های جَوِشی و گیجگاهی وارد می‌کند و این مسأله می‌تواند باعث بروز سردرد شود.

۹- دندان هایتان کوتاه شده اند

یک علامت هشدار دهنده‌ی دیگر که نشانه‌ی دندان قروچه است، تغییری است که در اثر این کار در ظاهر دندان‌ها ایجاد می‌شود.

اگر با بررسی دندان هایتان متوجه شده اید که نسبت به قبل کوتاه شده اند، این مسأله می‌تواند در اثر دندان قروچه رخ داده باشد. دندان قروچه منجر به از بین رفتن مینای دندان‌ها و آسیب پذیر شدن آن‌ها در برابر مشکلاتی مانند پوسیدگی، بیرون آمدن عصب دندان‌ها و … شود.

۱۰- دهان تان مزه‌ی بدی می‌دهد

اگر احساس می‌کنید دهان تان مزه‌ی بدی دارد، علت این مسأله می‌تواند آبسه کردن باشد. آبسه به توده‌های چرکینی اطلاق می‌شود که در اثر بروز عفونت، درون دهان ایجاد می‌شوند. در نتیجه، با ترشح چرک‌ها به درون دهان، مزه‌ی بدی را احساس می‌کنید. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله علت انگشت خوردن کودک هفت ساله را بخوانید.

۱۱- از آخرین باری که پیش دندانپزشک رفته اید مدت زیادی گذشته

شاید این مطلب جذاب باشد
ایمپلنت دندان چیست؟

اگر بیشتر از شش ماه است که به دندانپزشک مراجعه نکرده اید، خیلی زود برای وقت گرفتن از دندانپزشک دست به کار شوید و جلوی مشکلات شدید و پرهزینه‌ای که در آینده گریبانگیر سلامت دندان‌ها و تمام بدن تان خواهد شد را بگیرید.

بهترین خبر برای آنان که علاقه دارند به دندانپزشکی مراجعه کنند. ترس از دندانپزشکی نوعی بیماری است.!. البته برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله درمان بوی بد دهان در نوجوانان را بخوانید.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا