درمان‌های دندان

تجربه گذاشتن دندان مصنوعی + بررسی دندانهای مصنوعی و روش های مراقبت از آن + عکس

بسیاری از افراد بین سنین ۳۵ سالگی تا ۴۵ سالگی تعدادی‌ از دندان‌ های خود را از دست می‌ دهند که عامل آن ممکن است پوسیدگی شدید، حوادثی مانند تصادفات رانندگی، استفاده از دارو‌های اعصاب، مصرف مواد مخدر و … باشد. از طرفی در سنین بالا مثلاً بعد از ۷۵ سالگی از هر ۴ سالمند یک نفر تمام دندان‌ های خود را از دست داده است. بنابراین لازم نیست در این باره خجالت بکشید، در اولین فرصت به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید تا بهترین روش را برای ایمپلنت یا دندان مصنوعی به شما پیشنهاد دهد.بهتر است درباره دندان‌ های مصنوعی و روش‌های مراقبت از آن اطلاعاتی بدست آورید تا در صورت استفاده دچار عوارض جانبی نشوید. در این مطلب نکات مفیدی به شما ارائه می‌ دهیم.


فهرست مطالب


بررسی دندان مصنوعی

دندان مصنوعی برای افراد در سنین مختلف ساخته می‌ شود. معمولاً در روز‌های اولیه فرد به این دندان‌ ها عادت ندارد و مشکلاتی برای او پیش می‌ آید. برای مثال ممکن است مغز در روز‌های اول دندان مصنوعی را به عنوان جسم خارجی یا غذا در نظر بگیرد و ترشح بزاق را بیشتر کند، که این مشکل بعد از یک هفته کاملاً برطرف می‌ شود. برای اینکه ترشح بزاق زیاد شما را اذیت نکند، می‌ توانید از قرص‌ های نعنایی مکیدنی استفاده کنید یا آب بیشتری بنوشید. 

از دیگر مشکلات باید به عدم اعتماد به نفس فرد اشاره کنیم. افرادی که تجربه استفاده از دندان مصنوعی را ندارند، همیشه نگران هستند در هنگام صحبت کردن یا خندیدن این دندان‌ های مصنوعی به بیرون از دهان پرتاب شوند. لازم نیست در این باره نگران باشید، زیرا دندان‌ های مصنوعی دقیقاً به قالب لثه‌ های شما ساخته شده‌ اند و از دهان بیرون نمی‌ افتند. برای اینکه اعتماد بنفس بیشتری پیدا کنید، در زمان مناسب که تنها هستید مقابل آینه بنشینید یا با گوشی همراه از خود ویدیویی بگیرید. سپس به صحبت کردن و خندیدن با صدای بلند بپردازید. در ادامه متوجه می‌ شوید که مشکلی وجود ندارد، همچنین با تمرین می‌ توانید با وجود دندان‌ های مصنوعی هم بهتر صحبت کنید.

دندان مصنوعی

یکی دیگر از عوارض زود گذر دندان‌ های مصنوعی مشکل «عوق زدن» است که اگر انتهای دندان به  اندازه برش نخورده باشد، به ته حلق برخورد کرده و حالت عوق زدن بوجود می‌ آید. اگر چنین مشکلی داشتید در اسرع وقت به دندانپزشک مراجعه کنید تا دندان مصنوعی را ترمیم کرده و اضافه آن را برش دهد.  ممکن است در روز‌های اول استفاده از دندان مصنوعی طعم غذا‌ها برای شما دلنشین نباشد، به هر حال این دندان‌ ها باعث می‌ شوند غذا ارتباط مستقیم با سقف دهان نداشته باشد، برای همین برخی طعم‌ ها به خوبی گذشته مشخص نشوند. متاسفانه این مشکل برطرف نمی‌ شود، اما مغز شما به شرایط عادت می‌ کند و پس از چند ماه دیگر مشکلی با این موضوع نخواهید داشت.

شاید این مطلب جذاب باشد
بررسی تاثیرات مخرب قلیان بر کامپوزیت دندان

نکاتی برای استفاده از دندان مصنوعی:

  • اگر احساس می‌ کنید دندان‌ های مصنوعی به خوبی در دهان شما جای نگرفته‌ اند، حتماً با دندانپزشک مشورت کنید و اجازه دهید او بررسی‌ هایی انجام دهد.
  • اگر دندانپزشک  تشخیص داد که دندان‌ ها مشکلی ندارند، باید سعی کنید به آن‌ ها عادت کنید. مثلاً در هفته‌ های اول گاهی شب‌ ها دندان مصنوعی را از دهان خارج نکنید و با آن‌ ها بخوابید، به این ترتیب در زمان کمتری به آن‌ها عادت می‌کنید.
  •  اگر زخم‌ های کوچکی روی لثه ایجاد شد، با چرخاندن محلول آب ولرم و نمک در دهان زخم ها را التیام دهید.
  • افرادی که تجربه استفاده از دندان مصنوعی ندارند، زمان بیشتری نیاز است تا به آن‌ها عادت کنند. ولی حتی افرادی که سال ها از دندان مصنوعی استفاده کرده‌ اند، پس از تهیه دندان مصنوعی جدید، مشکلات مشابهی دارند.
  • برخی افراد وقتی برای اولین بار از دندان مصنوعی استفاده می‌ کنند و بوجود آن عادت ندارند، مرتب با گوشه زبان یا لب در حال چک کردن دندان‌ ها هستند. شاید در هفته‌ های ابتدایی این حرکت عادی باشد، اما هوشیار باشید و اجازه ندهید این حرکات مداوم تبدیل به عادت شوند. شاید خودتان متوجه نباشید، ولی این کار در ارتباطات اجتماعی شما می‌ گذارد. مثلاً ممکن است مخاطب در حالی که با شما صحبت می‌ کند، تمرکز خود را از دست بدهد چون می‌ بیند شما مرتبا لب‌ های خود را تکان می‌ دهید.
  • معمولاً اشخاصی که از دندان مصنوعی استفاده می‌ کنند در تلفظ حرف «س» مشکل دارند، پس بهتر است با تمرین و حوصله این ایراد را برطرف کنید و اعتماد به نفس خود را بدست بیاورید.
شاید این مطلب جذاب باشد
آشنایی با انواع دندان مصنوعی تکه ای و چسبی + مشکلات شایع دندان مصنوعی چیست؟

آشنایی با درد و مشکلات بعد از گذاشتن دندان مصنوعی

یکی از شایع‌ترین مشکلاتی که معمولا افراد بعد از گذاشتن دندان مصنوعی آن را تجربه می‌کنند، احساس درد در اطراف دندان مصنوعی است. از طرفی باید گفت باکتری‌ها می‌توانند به لثه‌های شما حمله کنند و این موضوع اصلا به اینکه شما دندان دارید یا نه ربطی ندارد. زمانی که باکتری‌ها به لثه‌ها حمله می‌کنند، باعث التهاب و درد می‌شوند و این موضوع شرایط سختی را برای فرد به همراه خواهد داشت. عفونت‌ها و زخم‌های دهان نیز از دیگر پدیده‌هایی هستند که افراد حین استفاده از دندان مصنوعی ممکن است آن را تجربه کنند.

همچنین باید گفت که علت بروز این دست از مشکلات به‌طورکامل معلوم نیست، اما در اکثر مواقع عادات بد و رعایت نکردن بهداشت مناسب دندان مصنوعی باعث می‌شود که این دست از مشکلات پیش آیند.بنابراین پیش از هرچیزی نحوه‌ی مراقبت درست از دندان مصنوعی را یاد بگیرید تا مشکلات کمتری برای شما پیش آید.

بوی بد دهان

بوی بد دهان از جمله مشکلاتی است که برای اکثر افراد پس از گذاشتن دندان مصنوعی پیش می‌آید و از آنجایی که باعث ناراحتی خود فرد و دیگران می‌شود، باید نسبت به رفع آن اقدام کرد. این مشکل معمولا به این دلیل است که روی لثه‌ی بیمار باکتری به‌وجود می‌آید و جمع می‌شود.

این باکتری‌ها برای آنکه قند درون دهان شما را هضم کنند، از سولفور استفاده خواهند کرد و همین موضوع باعث رشد باکتری‌ها زیر دندان‌های مصنوعی می‌شود و نتیجه‌ی آن بوی بد دهان است. پس توصیه می‌شود به بهداشت دهان و دندان خود توجه داشته باشید و حتما از دهانشویه‌ها یا محلول آب نمک برای ضدعفونی کردن دهان و دندان‌های خود استفاده کنید.

شاید این مطلب جذاب باشد
درباره‌ی بوی بد دهان بیشتر بدانید

ایجاد زخم اطراف پروتزهای مصنوعی دندان

از دیگر مشکلات بعد از گذاشتن دندان مصنوعی می‌توان به ایجاد زخم اطراف پروتزهای مصنوعی دندان اشاره کرد. این عارضه بیشتر زمانی رخ می‌دهد که دندان‌های مصنوعی به‌طور نامناسب روی لثه‌ها قرار گیرند.

در واقع باید گفت اگر دندان‌های مصنوعی به‌درستی روی لثه‌ها قرار نگیرند، باعث می‌شوند که لثه‌ها تحریک شوند و این تحریک شدن باعث بروز زخم‌ها خواهد شد. برای برطرف کردن این مشکل چند راهکار ساده وجود دارد که می‌توان به استفاده از بی‌حس‌کننده‌های موضعی، استفاده از داروهای مسکن و … اشاره کرد. اما از آنجایی که این مشکل ناشی از دندان مصنوعی نامناسب است، توصیه می‌شود حتما به یک دندانپزشک مراجعه کنید تا تنظیمات لازم انجام شود یا درصورت نیاز دندان مصنوعی برای شما تعویض شود.

احساس سختی هنگام غذا خوردن یا حرف زدن

اگر از افرادی که درحال استفاده از دندان مصنوعی هستند، درباره‏ی مشکلات بعد از گذاشتن دندان مصنوعی سوال بپرسید، به شما خواهند گفت که هنگام غذا خوردن و حرف زدن احساس سختی می‌کنند. بنابراین اگر تصمیم به استفاده از دندان مصنوعی دارید، باید این نکته را درنظر داشته باشید که تا یک مدت لازم است که غذاهای نرم بخورید تا به دندان‌ها فشار وارد نشود.

در رابطه با صحبت کردن نیز نگران نباشید، زیرا زمانی که به دندان‌های مصنوعی عادت کنید، می‌توانید مانند قبل هم صحبت کنید هم غذاهای مختلفی را بخورید.

مراقبت از دندان‌های مصنوعی چگونه است؟

دندان‌ های مصنوعی نیاز به مراقبت زیادی دارند زیرا یک جسم خارجی هستند که در دهان قرار می‌گیرند و باید کاملاً تمیز باشند. در غیر این صورت ممکن است بیماری‌ های برای لثه و فک پیش بیاید. برخی از این مراقبت‌ ها عبارتند از:

  • دندان‌ های مصنوعی شکستنی هستند، پس باید مراقب باشید که از دست شما به زمین نیفتند. اگر دندان شکست، باید برای تهیه دندان‌ های جدید به دندانپزشک مراجعه کنید.
  • اگر می‌ خواهید شب قبل از خواب دندان‌مصنوعی را از دهان خارج کنید، باید حتماً آن را در آب قرار دهید تا تغییر شکل و حجم ندهد.
  • از خوردن خوراکی‌ های چسبنده مانند گز، سوهان، پاستیل، آب نبات‌ های کشی و … اجتناب کنید. همچنین خوراکی‌ هایی که دارای گوشه‌ های تیز هستند مانند چیپس، نان خشک، تخمه آفتاب گردان و … نیز باید از رژیم غذایی شما حذف شوند.
  • حداقل روزی یکبار دندان‌ های مصنوعی را از دهان خارج کنید و با آب ولرم و صابون بشویید، در غیر این صورت ممکن است باقیمانده غذا در آن‌ها گیر کند و تنفس شما بوی ناخوشایندی بدهد.
  • برای ضدعفونی کردن دندان مصنوعی از آب و محلول‌ های مخصوص استفاده کنید. هرگز برای تمیز کردن دندان مصنوعی سرکه و وایتکس به کار نبرید.
  • از خلال دندان برای تمیز کردن دندان‌مصنوعی استفاده نکنید.
  • ‌ وقتی دندان‌مصنوعی را از دهان خارج کردید، با محلول آب نمک دهان را بشویید و با دستان تمیز لثه‌ ها را ماساژ دهید.
  • هرگز برای ضدعفونی کردن دندان‌ های مصنوعی از روش جوشاندن استفاده نکنید.
  • از خمیر دندان و مسواک ضد جرم برای تمیز کردن دندان‌مصنوعی استفاده نکنید.
شاید این مطلب جذاب باشد
ایمپلنت دندان چیست + ویدیو تشریح جزئیات ایمپلنت بدون جراحی لثه + توصیه به افراد دیابتی برای کاشت ایمپلنت استاندارد

سخن پایانی

شما در این مقاله با دندان مصنوعی آشنا شدید. همچنین از مشکللات و مراقبت های لازم از آن آگاه شدید. اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

سوالات متداول

آیا دندان‌های مصنوعی نیاز به تعویض دارند؟

بله؛ دندان‌های مصنوعی معمولا بین 5 تا 7 سال ماندگاری دارند که این موضوع به نحوه‌ی مراقبت شما از آن‌ها نیز وابسته است.

آیا هنگام خواب باید دندان‌های مصنوعی را از دهان خارج کرد؟

بله؛ چراکه استفاده‌ی دائمی از دندان‌های مصنوعی سبب تحلیل رفتن لثه‌ها و مشکلات دیگر خواهد شد، بنابراین توصیه می‌شود موقع خواب آن‌ها را از دهان خود خارج کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا