علم دندانپزشکی

آشنایی با روش های کاهش درد ارتودنسی

کاهش درد ارتودنسی یکی از موضوعات مهم و حیاتی در زمینه ارتودنسی می ‌باشد. درد در طول درمان ارتودنسی ممکن است برای بسیاری از افراد مشکل‌ ساز باشد. اما با استفاده از روش‌ های کاهش درد ارتودنسی، روند کاهش و بهبودی درد ناشی از ارتودنسی را می توان در زمان کوتاه تری سپری کرد.

بیشتر بخوانید» در صورت تمایل به استفاده از خدمات مربوط به ارتودنسی در مشهد می توانید روی تخصص و تجربه خانم دکتر نجمه تحویلدارنژاد حساب کرده و بهترین نتیجه را از ارتودنسی دندان های خود بگیرید.

ما در این مقاله قصد داریم روش های کاهش درد ارتودنسی را به طور کامل، معرفی کنیم تا به راحتی بتوانید مشکل کجی و نامرتبی دندان های خود را با استفاده از ارتودنسی، درمان کنید. تا انتها با ما همراه باشید.

چگونه می توان درد ناشی از ارتودنسی را کاهش داد؟

به طور کلی ارتودنسی، یک روش زیبایی-درمانی نسبتا کم درد می باشد. در این روش، نیاز به ورود فشار بر روی دندان های کج و نامنظم است تا در پایان دوره درمان، تمامی دندان ها به صورت یکدست و منظم در جای خود قرار داده شوند. همین فشار وارده بر دندان های کج و نامنظم فرد، می تواند منجر به درد و احساس ناراحتی در فرد شود.

اگر شما هم پس از ارتودنسی دندان های خود، احساس درد و ناراحتی کردید، می توانید با استفاده از روش های ساده و البته بسیار موثر، درد دندان های خود را به حداقل برسانید.

از جمله بهترین، ساده ترین و موثرترین روش های کاهش درد ارتودنسی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

شاید این مطلب جذاب باشد
آشنایی با انواع دندان در انسان + فرق دندان مولر و پرمولر چیست؟

استفاده از کمپرس یخ برای کاهش درد ارتودنسی

یکی از ساده ترین روش های کاهش درد ارتودنسی، استفاده از کمپرس یخ می باشد که معمولا اغلب دندانپزشکان متخصص در ساعات اولیه پس از ارتودنسی به مراجعه کنندگان خود توصیه می کنند از آن غافل نشوند. بدون شک کمپرس یخ، تاثیر بسزایی در کاهش درد ناشی از ارتودنسی دارد.

کاهش درد ارتودنسی با استفاده از موم و وکس ارتودنسی

از دیگر روش های کاهش درد ارتودنسی می توان به استفاده از موم و وکس ارتودنسی اشاره کرد. یکی از عوارض جانبی ارتودنسی دندان، ایجاد زخم بر روی لثه ها و به طور کلی داخل دهان می باشد. اگر شما هم پس از ارتودنسی با چنین مشکلی مواجه شدید، حتما با اجازه دندانپزشک خود از موم و وکس ارتودنسی استفاده نمایید.

موم و وکس ارتودنسی، بخش های تیز و لبه دار بریس و براکت ها را پوشانده و در نتیجه مانع از ایجاد زخم داخل دهانی می شود.

استفاده از آب نمک از روش های کاهش درد ارتودنسی

استفاده از آب نمک نیز به عنوان یک روش طبیعی و مؤثر در کاهش درد ارتودنسی مطرح است. آب نمک می ‌تواند به عنوان یک ضد التهاب و ضد عفونی کننده عمل کند و به تسکین درد و التهاب ‌های ناشی از ارتودنسی کمک کند. بدین منظور ‌یک فنجان آب گرم را با یک قاشق چایخوری نمک آشامیدنی مخلوط کرده و به عنوان آب دهانی استفاده کنید.

استفاده از محافظ دندان

محافظ دندان، وسیله ‌ای است که اغلب ارتودنتیست‌ ها به بیماران خود توصیه می ‌کنند به منظور کاهش درد ارتودنسی از آن استفاده کنند. این محافظ ‌ها به شکل سفت و انعطاف‌ پذیری ساخته شده و بر روی دندان‌ ها قرار می‌ گیرند تا از آسیب دیدگی و خراشیدگی دندان‌ ها و همچنین کاهش درد ارتودنسی جلوگیری کنند.

شاید این مطلب جذاب باشد
دلایل مکیدن انگشت دست در کودکان چیست؟ + روش های جلوگیری از مکیدن انگشت کودکان

محافظ دندان می ‌تواند از فشار و فشردگی بیشتر بر روی دندان‌ ها جلوگیری کند. همچنین این محافظ‌ ها می ‌توانند از تماس مستقیم دندان‌ ها با سیم ‌های ارتودنسی و براکت ‌ها جلوگیری کنند که می ‌تواند به کاهش درد و ناراحتی مرتبط با ارتودنسی کمک کند.

پیشنهاد می کنیم حتما قبل از استفاده از محافظ دندان با ارتودنتیست خود مشورت کنید تا بهترین نوع محافظ دندان را به شما معرفی کند.

استفاده از مواد غذایی نرم

در بسیاری از موارد دیده شده که فرد، پس از ارتودنسی با کمترین درد، مواجه بوده است؛ اما بلافاصله پس از خوردن اولین لقمه از غذا، فرد دچار درد می شود. دلیل آن خوردن غذاهای سفت و جویدنی می باشد. مصرف مواد غذایی نرم مانند موز، پوره میوه، ماست و سوپ می ‌تواند به کاهش درد و التهاب ناحیه دندان‌ ها و فک‌ کمک کند. این مواد غذایی نرم می ‌توانند فشار وارد شده به دندان‌ ها و فک‌ ها را کاهش دهند و در نتیجه درد کمتری پس از ارتودنسی احساس کنید.

نتیجه گیری بررسی روش های کاهش درد ارتودنسی!

طبق آنچه که در این مقاله آموختیم با استفاده از یک سری روش های ساده و البته بسیار موثر می توان درد ناشی از ارتودنسی را کاهش داد و در نتیجه از نتیجه ارتودنسی دندان های خود با کمترین احساس درد و ناراحتی، نهایت لذت را تجربه کرد.

در پایان شما عزیزان می توانید سوالات و یا تجربیات خود از نحوه کاهش و بهبود درد ارتودنسی را در بخش نظرات با ما و سایر کاربران سایت به اشتراک بگذارید.

شاید این مطلب جذاب باشد
خشکی دهان: علت، علائم، درمان و روش های پیشگیری

منبع: https://drtahvildarnejad.com/

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا