درمان‌های دندان

درباره لق شدن دندان دائمی چه می‌دانید؟

دندان‌ها در بزرگسالان عضوی حیاتی‌ست که باید بصورت دائمی برای جویدن و خوردن از آن استفاده کنند. از دست دادن دندان دائمی می‌تواند ضرر بزرگی محسوب شود. از این رو اتفاقی چون لق شدن دندان می‌تواند خیلی ترسناک بنظر برسد. آیا تا کنون شده حس کنید دندان دائمی‌تان لق شده است؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا درباره این موضوع مهم اطلاعات بیشتری بدست آورید.


بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: دندان درد کودکان + از دلایل تا درمان خانگی


چرا دندان‌های دائمی لق می‌شوند؟

دلایل متعددی بری این اتفاق وجود دارند. یادتان باشد لق شدن دندان‌ها یک مسئله جدی‌ست. در ادامه علل مختلفی برای لق شدن دندان‌های دائمی را بررسی می‌کنیم.

بیماری‌های پریودنتال از مهمترین عوامل لق شدن دندان دائمی

بیماری پریودنتال نه ‌تنها بر لثه‌های شما اثر می‌گذارد، بلکه رباط‌ها و استخوانی که از دندان شما پشتیبانی می‌کند را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد. بیماری‌های پریودنتال یکی از شایع‌ترین علل لقی و جابه‌جایی دندان‌ها به شمار می‌رود.

لق شدن دندان دائمی

خوشبختانه از بیماری‌ پریودنتال می‌توان با رعایت سلامت و بهداشت دهان، به‌سادگی پیشگیری نمود. بنابراین شما نباید اجازه دهید که شدت این بیماری به جایی برسد که موجب بروز پاکت پریودنتال و لق شدن دندان شود. رعایت بهداشت دهان و دندان ازجمله مسواک زدن و کشیدن نخ دندان به‌طور صحیح و مرتب و نیز مراجعه منظم به دندانپزشک دو بار در هر سال، مهم‌ترین نکات در پیشگیری از بیماری‌های پریودنتال محسوب می‌شود.

هورمون‌های دوران بارداری

بالا رفتن میزان هورمون‌های پروژسترون و استروژن در دوران بارداری می‌تواند باعث نرمی و شل شدن رباط‌ها و استخوان اطراف دندان‌ها شود که در نتیجه آن ممکن است دندان‌ها لق شوند. خوشبختانه این عارضه معمولاً به‌صورت موقتی است و منجر به از دست رفتن دندان‌ها نخواهد شد، مگر آنکه بیماری‌ها و عوارض دیگری از قبیل بیماری‌های پریودنتال برای شخص به وجود بیاید. بااین‌حال ریسک نکنید و با مشاهده اولین علائم لقی دندان در دوران بارداری حتماً به دندانپزشک خود مراجعه و با او مشورت کنید.

شاید این مطلب جذاب باشد
تجربه گذاشتن دندان مصنوعی + بررسی دندانهای مصنوعی و روش های مراقبت از آن

لق شدن دندان دائمی دلیلی برای پوکی استخوان

پوکی استخوان می‌تواند هم در مردان و هم در زنان ایجاد شود. این عارضه باعث می‌شود که تراکم استخوان‌های موجود در سراسر بدن کاهش یابد و استخوان‌ها در مقابل شکستگی، آسیب‌پذیرتر شوند. هنگامی‌که تراکم استخوان اطراف دندان‌ها کاهش پیدا می‌کند، می‌تواند باعث لق شدن دندان‌ها شود.

ضربه شدید و مصدومیت دندان

هنگامی‌که ضربه یا نیروی شدیدی بر دندان‌ها وارد می‌شود، رباط پریودنتال و بافت همبندی که دندان‌ها را در جایگاه خود محکم نگه می‌دارد، ممکن است دچار کشیدگی و آسیب‌دیدگی شود. کشیدگی رباط پریودنتال می‌تواند باعث لق شدن دندان‌ها شود. این حالت هنگامی اتفاق می‌افتد که شما شب‌ها در هنگام خواب به‌طور مرتب دندان‌ها را به روی هم می‌سایید یا آرواره‌های خود را به روی هم فشار می‌دهید و یا دندان‌های ردیف بالا و پایین شما هم‌ردیف نیستند و به‌طور منظم بر روی یکدیگر قرار نمی‌گیرند.

لق شدن دندان دائمی

هر آسیبی که به خاطر زمین خوردن یا مصدومیت در تصادفات بر دهان شما وارد شود، می‌تواند به رباط‌ها و استخوان اطراف دندان نیز آسیب وارد کند. بنابراین مصدومیت‌ها و ضرب‌دیدگی‌های ناحیه دهان را جدی بگیرید و فوراً برای بررسی وضعیت خود به دندانپزشک مراجعه کنید.


این محتوای مفید را هم دنبال کنید: سیر تا پیاز جرم‌گیری دندان


اگر دندان دائمی ما لق شد چه کنیم؟

اگر حس کردید که یک یا چند دندان دائمی شما لق شده، اقدامات زیر را در نظر بگیرید:

در اسرع وقت به دندانپزشک مراجعه کنید

البته این پاسخ واضحی است. اما برخی از افراد به دلیل ترس از نیاز به انجام درمان های هزینه بر از مراجعه به دندانپزشک در این شرایط خودداری می کنند، در حالی که همیشه این طور نیست. درمان مشکل در اولین فرصت برای شما بهتر است. بهتر است بدانید که سلامت دهان و دندان بر کل سیستم بدن تاثیر مثبت دارد. اجازه دهید دندانپزشک در مورد درمان های لازم با شما صحبت کند. اگر دچار اضطراب و ترس از دندانپزشکی هستید، اجازه ندهید این ترس سلامت شما را تحت تاثیر قرار دهد.

شاید این مطلب جذاب باشد
لکه گیری دندان چیست؟ + بررسی قیمت لکه گیری دندان

غذاهای سخت و سفت را کنار بگذارید

از گاز زدن غذاهای سخت مانند سیب، یا پاپ کورن که ممکن است بین دندان ها گیر کنند دوری کنید. همچنین بهتر است تا زمان مراجعه به دندانپزشک از مصرف مواد چسبناک نیز به شدت پرهیز کنید.

دندان لق را به بازی نگیرید!

لق شدن دندان دائمی مسئله مهمی است. آن را فشار ندهید یا از جای خود حرکت ندهید. با وسوسه زبان زدن به آن یا لمس با انگشت مقابله کنید.

لق شدن دندان دائمی

اگر مطمئن هستید که در نهایت باید این دندان را بکشید، سعی در کشیدن آن نداشته باشید. انجام این کار ریسک ابتلا به عفونت و خونریزی شدید را افزایش می دهد و نیازی نیست که بگوییم ممکن است تکه ای از ریشه در حفره دندان باقی بماند. این کار را به دست متخصص بسپارید.

در رعایت بهداشت آن، با احتیاط کوشاتر باشید

از هر تلاشی برای تمیز نگه داشتن دندان فروگذار نباشید، اما به یاد داشته باشید که نمی توانید آن را مانند قبل مسواک بزنید و نخ دندان بکشید. دهان را با دهانشویه ملایم تمیز کنید تا قطعات باقی مانده غذا از آن خارج شود.


درباره‌ی ارتودنسی کاموفلاژ چه می‌دانید؟


درمان لق شدن دندان دائمی

گزینه های مختلفی برای درمان لقی دندان وجود دارد. البته نوع درمان به علت لق شدن دندان دائمی بستگی دارد:

  • اسپلینت دندان؛ در این روش دندان لق شده به دندان مجاور متصل می شود.
لق شدن دندان دائمی
  • جایگزینی دندان لق شده با ایمپلنت
  • جرم گیری عمیق؛ بیماری لثه یکی از مهم ترین علل لق شدن دندان است. با برداشتن پاکت بین دندان و لثه، دندانپزشک به دندان شانسی برای بهبودی می دهد.
شاید این مطلب جذاب باشد
بررسی و درمان عفونت و آبسه دندان و لثه در کودکان + معرفی راههای تشخیص آبسه دندان کودک

برای مطالعه بیشتر: مسواک‌ هوشمند چیست؟


پیشگیری از لق شدن دندان‌ها

شما می توانید با رعایت موارد زیر از لق شدن و آسیب دیدن دندان های خود جلوگیری کنید و استحکام دندان های خود را افزایش دهید:

  • رعایت اصول بهداشت دهان و دندان
  • دوری از عادات بد استفاده از دندان
  • مراقبت از دندان در برابر آسیب های فیزیکی
  • هر چند وقت یکبار به دندانپزشک برای بررسی دندان ها مراجعه نمایید
  • رفع مشکلات لثه و پیشگیری از عفونت آن
  • عدم مصرف مواد مضر شیمیایی مانند شکلات های مختلف قندی به مقدار زیاد
  • عدم مصرف مواد مخدر

سخن پایانی

در این مطلب درباره لق شدن دندا دائمی خواندیم. علل آن را بررسی نمودیم و اقدامات مهم و درمان‌ها را برشمردیم. یادتان باشد دندانی که لق شده است، یک مکان مناسب و سهل‌الوصول برای مخفی شدن باکتری‌ها می‌باشد، زیرا ذرات غذا به‌راحتی در اطراف دندان‌های لق شده گیر می‌افتد. ممکن است جویدن غذا برای شما مشکل شود و هرگاه نوک زبان خود را به دندان‌ها می‌زنید، درد شدیدی احساس کنید. اگر به‌موقع به دندانپزشک مراجعه نکنید، دیر یا زود، دندان لق شده شما خواهد افتاد. امیدواریم این محتوا برایتان مفید بوده باشد. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا