اخبار

ارتودنسی لینگوال

علم دندانپزشکی دائما در حال پیشرفت است. همین باعث شده است که برای حل مشکلات دندان و فک روز به روز درمان های متنوع تری وجود داشته باشد. بدین ترتیب افراد دارای حق انتخاب بیشتری هستند. ارتودنسی لینگوال یکی از روش هایی است، که برای مرتب سازی دندان ها به کار می رود. ارتودنسی لینگوال در واقع ارتودنسی داخلی است. این نوع، در پشت دندان ها کار گذاشته می شود. از این رو در ظاهر شما به راحتی قابل تشخیص نیست. تنها ممکن است در هنگام صحبت کردن و با دقت زیاد طرف مقابل بتواند به وجود آن پی ببرد. شما تا کنون در مورد این نوع ارتودنسی چیزی شنیده‌اید؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا درباره ارتودنسی لینگوال بیشتر بدانیم.

روش ارتودنسی لینگوال

در این روش متخصص ارتودنسی ابتدا از دندان های بیمار قالب و نمونه ای تهیه کرده و آن را به آزمایشگاه جهت طراحی براکت می فرستد. در آزمایشگاه توسط نرم افزار CAD/CAM، براکت مورد نظر طراحی می شود. سپس سیم ها را نیز می سازند و به براکت ها متصل می کنند. این فرآیند حدود 5 تا 6 هفته طول می کشد. بعد از این کار، براکت های آماده شده را طی یک فرآیندی به دندان ها می چسبانند. فراموش نشود افرادی که تحت درمان هستند حتما باید بطور منظم به متخصص ارتودنسی مراجعه کنند و تحت نظارت باشند.

مزایای

ارتودنسی مخفی یا لینگوال دارای مزیت های مختلفی بوده و البته بیشتر مورد استفاده افراد بزرگسال و یا چهره های هنری، فرهنگی و… قرار می گیرند. مزیت های ارتودنسی لینگوال عبارتند از:

  • مخفی بودن آن: یکی از مزیت های مهم این روش ارتودنسی این است که براکت ها و سیم های ارتودنسی در پشت دندان و جایی که قابل مشاهده نیست، قرار گرفته. پس در زیبایی لبخند فرد اختلال ایجاد نمی کند. به همین دلیل افراد هنرمند که برای کارهای خود مقابل دوربین ظاهر می شوند و بزرگسالانی که نمی خواهند ارتودنسی آن ها در معرض دید افراد دیگر قرار بگیرد، از این روش استفاده می کنند.
ارتودنسی لینگوال
  • ثابت بودن آن: از دیگر مزیت های مهم این روش می توان به ثابت بودن ارتودنسی اشاره کرد. این روش در مقایسه با سایر روش های نامرئی ارتودنسی از جمله استفاده از سیم نامرئی، مزیت های بیشتری دارد. به دلیل ثابت بودن بریس های ارتودنسی، همیشه و تا پایان درمان پشت دندان ها قرار گرفته و امکان گم شدن آن وجود ندارد.
  • عدم تغییر رنگ در روی دندان ها: ارتودنسی مخفی یا لینگوال در پشت دندان های فرد نصب می‌شود. به همین دلیل محل قرار گیری براکت ها، یعنی پشت دندان ها تغییر رنگ نمی‌دهد. پس هیچ تغییر رنگی بر روی دندان ها اتفاق نیفتاده و مشاهده نمی شود.
شاید این مطلب جذاب باشد
معرفی 2 مقاله از پزشکی سلامت در سایت besttehrandoctors

معایب

ارتودنسی به روش مخفی یا همان لینگوال علاوه بر این که مزایای مختلف و پر اهمیتی دارد، معایبی نیز به همراه دارد. قبل از درمان ارتودنسی با استفاده از این روش، باید این موارد منفی را نیز در نظر گرفت. معایب ارتودنسی لینگوال عبارتند از:

  • هزینه: این روش ارتودنسی از گران ترین روش های ارتودنسی‌ست. چرا که هزینه و قیمت بریس های لینگوال نسبت به سایر بریس ها بیشتر است. همچنین این بریس ها در آزمایشگاه ساخته می شوند. در نتیجه موجب بالا رفتن هزینه درمان شده و البته در کنار آن ویزیت هر جلسه ارتودنسی نیز حساب می شود.
  • دشواری در هنگام برداشتن بریس ها: یکی از معایب این روش درمانی ، دسترسی سخت ارتودنتیست به قسمت داخلی دهان و سطوح پشت دندان های بیمار است. همچنین از آنجایی که نواحی داخلی دهان و سطوح پشت دندان ها به طور صحیح مسواک زده نمی شوند، در این ناحیه و پشت پلاک های دندانی، مواد غذایی انباشته و جمع شده و موجب پوسیدگی دندان ها می شود. در نتیجه باید گفت بهداشت و تمیزی و همچنین نصب و تنظیم بریس های لینگوال نسبت به بریس های دیگر زمان بیشتری لازم داشته و سخت تر و تخصصی تر می باشد.
ارتودنسی لینگوال
  • ایجاد مشکلات تکلمی و بلع: از دیگر معایب این ارتودنسی این است که به دلیل نصب این بریس ها در ناحیه پشت دندان ها و داخل دهان، فرد به هنگام صحبت دچار مشکل می‌گردد. بدین ترتیب وجود این بریس برای فرد تا حدودی آزار دهنده می باشد. ممکن است این بریس موجب خونریزی زبان به هنگام صحبت و یا غذا خوردن شود. (تقریبا حدود ۱ الی ۲ هفته زمان می برد تا فرد به این بریس ها عادت کند.)
شاید این مطلب جذاب باشد
بهترین داروها برای بیماری های دهان

انواع ارتودنسی لینگوال

برند مناسب با توجه به پیشنهاد های متخصصین ارتودنسی و انتخاب بیمار انجام می شود. سازوکار و عملکرد تمامی بریس ها، صرف نظر از شرکت سازنده آن، یکسان است. تفاوت آنها تنها به طراحی و شیوه متصل و محکم کردن بریس ها به پشت دندان مربوط می شود.

پرکاربردترین و بهترین برند های ارتودنسی لینگوال عبارتند از :

  • اینکاگنیتو
  • آی برسیز
  • این اویشن
  • سیستم لینگوال سبک STb
  • لبخند مطمئن لینگوال QT

مراقبت از برس های لینگوال

مانند تمامی ارتودنسی ها رعایت بهداشت دهان و دندان برای جلوگیری از ابتلا به بیماری های لثوی یا پوسیدگی دندان مهم و ضروری است. بخاطر همین مشکلات باید موارد زیر انجام شود :

– مسواک زدن (حداقل ۲ بار در روز)
– تمیز کردن خط لثه و دندان ها با استفاده کردن از مسواک با الیاف گرد و نرم
– در صورت وجود فاصله بین دندان ها، برای از بین بردن پلاک و ذرات غذای باقی مانده بین آنها از مسواک بین دندانی یا نخ دندان استفاده کنید.

ارتودنسی لینگوال


– استفاده کردن از وسیله آب پاشی دهان برای بیرون راندن ذرات غذایی گیر کرده در اطراف پلاک ها و دندان ها
– استفاده کردن مکرر از دهان شویه های فلوراید دار برای تقویت دندان ها پاکسازی تخصصی دندان ها باید هر ۶ ماه یکبار انجام شود.

عادت های روزانه مربوط به بهداشت دهان و دندان مانند ۲بار مسواک زدن در روز و استفاده از نخ دندان از پوسیدگی دندان ها و تجمع پلاکت ها جلوگیری می کند.

هزینه ارتودنسی لینگوال

 هزینه ارتودنسی لینگوال بسیار بالا است. حدود ۴ تا ۵ برابر هزینه درمان با براکت ها از روی دندان می باشد. معمولا هزینه درمان در این روش درمانی بالای ۲۰ میلیون تومان می باشد که برای بسیاری از افراد توجیه اقتصادی ندارد. اما بازگشت هزینه ارتودنسی با سود فراوان همراه است. زیرا به شما اعتماد به نفس و زیبایی هدیه می کند. البته ارتودنسی لینگوال شرایط خاص و هزینه های بالایی دارد چون بریس ها پس از قالب گیری باید حتما به صورت سفارشی تهیه و ساخته شوند. به خاطر همین دلیل است که هزینه آن نسبت به سایر دیگر ارتودنسی ها بیشتر است.

شاید این مطلب جذاب باشد
چرا مشاوره دندانپزشکی یک امر ضروری است؟

سخن پایانی

در این مقاله با یکی از انواع ارتودنسی آشنا شدیم. ارتودنسی لینگوال گرچه پرهزینه‌تر اما مزایای خود را دارد. اگر دلتان نمی‌خواهد پلاک‌های ارتودنسی شما مشخص باشد حتما به این نوع از ارتودنسی فکر کنید. نظرات و تجربیات خود را در کامنت برای ما بنویسید.

اگر این مطلب برای شما مفید بود آن را با دوستان خود نیز به اشتراک بگذارید:

https://bit.ly/3nxVv0ohttps://b2n.ir/a02538
https://cutt.ly/nRFfR5xyun.ir/98494b
https://1ea.ir/WC3p2aTOhttp://iwo.ir/k6vlm

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا