تکنولوژی دندانپزشکی

همه آنچه درباره لیفت لثه نمی‌دانید

لیفت لثه یک نوع عمل جراحی برای افرادی است که هنگام لبخند زدن لثه‌ی آنها بیشتر از حالت معمول نمایان می‌شود. به این حالت خنده لثه‌ای (gummy smile) می‌گویند که باعث می‌شود در زیبایی لبخند افراد تاثیرگذار باشد. آیا شما در میان اطرافیانتان فردی با این عارضه می‌شناسید؟ در این مقاله لیفت لثه را بررسی می‌کنیم تا بیشتر با معایب و مزایای آن آشنا شویم.


فهرست مطالب:


افراد نیازمند به لیفت لثه

عوامل متعددی وجود دارد که باعث می‌شود بعضی از افراد نیاز به جینجیوکتومی داشته باشند. تعدادی از آنها عبارت اند از:

  • فرم نامتناسب استخوان فک
  • پیشروی بافت استخوانی اطراف دندان‌ها
  • کوتاه بودن لب بالایی
  • پوشش بافت لثه‌ای بیش از حد به طوری که مقداری از سطح دندان‌ها را می‌پوشاند.

این محتوای مفید را هم دنبال کنید: دندان درد کودکان + از دلایل تا درمان خانگی


علت عدم تناسب لثه ها چیست؟

عوامل متعددی می تواند باعث پایین یا بالا بودن لثه ها باشد. لثه هایی که بخش بزرگی از دندان ها را می پوشانند باعث کوچک به نظر رسیدن دندان ها می شوند. این مشکل اغلب ناشی از نوعی بیماری خاص، مصرف برخی داروها و یا ژنتیک فرد می باشد.

مزایای انجام عمل لیفت لثه

لیفت لثه می تواند از طریق کاهش بافت های لثه و تنظیم خط لثه، ظاهر لبخند فرد را بهبود بخشد. در ادامه به چند مورد از مزیت های این جراحی می پردازیم:

  • افزایش اعتماد به نفس: کاهش بافت اضافی لثه و ساخت خط لثه ای جدید می تواند به فرد اعتماد به نفس دهد.
  • افزایش زیبایی: لیفت لثه می تواند ظاهر کلی لبخند را با متوازن و متناسب کردن آن، بهبود بخشد.
  • نتیجه ی دائمی: نتیجه‌ی این عمل دائمی و همیشگی است.
  • اصلاح لثه های نامتقارن: با انجام جینجیوکتومی، لثه های نامتقارن می توانند تغییر شکل داده و متناسب شوند.
  • بهبود ظاهر دندان ها: لیفت لثه می تواند به منظور تغییر ظواهر دندان ها استفاده شود تا آنها را کوتاه تر یا بلند تر نشان دهد.
  • درمان بیماری های لثه: این جراحی می تواند برای برخی درمان های پریودنتال مانند بلند کردن تاج، کاهش کیسه های لثه (برای کاهش بیماری لثه) ودرمان های ترمیمی استفاده شود.
شاید این مطلب جذاب باشد
بررسی تاثیرات مخرب قلیان بر کامپوزیت دندان

معایب انجام لیفت لثه

هیچ جراحی بی عیب نیست و شامل ریسک های خاص خود است. ریسک های لیفت لثه شامل:

  • واکنش آلرژیک بدن به بی حسی( این مورد به ندرت رخ می دهد)
  • بازگشت بافت لثه به حالت نخست

بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: فضا نگهدارنده دندان کودکان چیست؟


نحوه انجام لیفت لثه

انجام لیفت لثه بنابر تشخیص پزشک بین یک تا نهایتا دو جلسه صورت می گیرد. پزشک بعد از مشاوره شما یک عکس رادیوگرافی از دندان و لثه شما تهیه می کند و با بررسی آن و در نظر گرفتن تناسب میان لثه و استخوان دندان هایتان تصمیم می گیرد که برش ها چگونه صورت گیرد و چه میزان از بافت لثه باید از بین برود. برای این کار نیازی به بیهوشی نیست و بی حسی موضعی بر روی ناحیه بافت های نرم دهان انجام می گیرد و سپس بعد از اثر کردن بی حسی، پزشک اقدام به برش لثه و حذف قسمت های اضافی آن می کند.

در روش کانتورینگ با لیزر، لثه از استخوان دندان جدا شده و در ناحیه بالاتری نسبت به قبل قرار داده می شود. برخی از پزشکان از دستگاه پلاسماجت برای برش استفاده می کنند. در کل، لیفت لثه عمل جراحی وقت گیری نیست و اغلب پزشکان خبره زمانی در حدود دو دقیقه را برای لیفت لثه هر دندان نیاز دارند. امروزه نیز ورود دستگاه های جدید در این زمینه از جمله لیزر CO2 که جایگزین تیغ جراحی شده نه تنها باعث شده معایب این عمل کاهش پیدا کند بلکه کار پزشکان نیز راحت تر و در عین حال دقیق تر و با کیفیت تر شده است. 

شاید این مطلب جذاب باشد
علت حساسیت و درد دندان پر شده چیست؟

درباره‌ی لق شدن دندان دائمی چه می‌دانید؟


انجام لیفت لثه با کمک لیزر

پزشک متخصص برای شکل دهی لثه‌ها می‌تواند از تیغ جراحی و لیزر استفاده کند. در حال حاضر لیفت لثه با لیزر یکی از روش‌های بسیار پیشرفته در دنیا محسوب می‌شود.

در لیفت با لیزر بیمار پس از مراجعه اولیه و تشخیص مشکل و مشورت با پزشک متخصص برای بررسی شرایط دندان‌ها و ریشه‌ها عکس رادیولوژی می‌گیرد. پزشک پس از بررسی تصاویر با کمک دستگاه لیزر قسمت اضافی و برآمده لثه را تراش می‌دهد.

این روش نسبت به جراحی درد و خونریزی کمتری دارد و عمل در یک تا سه جلسه انجام می‌گیرد. بیمار پس از انجام لیفت با لیزر مشکل درد یا خوردن مواد غذایی را نخواهد داشت. این روش هزینه‌ی بالایی دارد.

مزایای لیفت با لیزر

لیزر یکی از روش‌های غیر تهاجمی درمان لثه محسوب می‌شود. با توجه به این که جراحی لثه مشکلات زیادی را با خود به همراه دارد، استفاده از لیزر برای تحت تاثیر قرار دادن بافت‌های نرم و سخت طرفداران بسیار زیادی دارد. برخی از مهم‌ترین مزایای لیفت لثه با لیزر عبارتند از:

  • درد و ناراحتی کمتری برای بیمار به همراه دارد.
  • در لیفت با لیزر از بی حس کننده استفاده نمی‌شود.
  • با توجه به این که رگ‌های خونی پس از ایجاد برش با لیزر سریعا سوزانده می‌شوند، میزان خون ریزی به مقدار قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند.
  • بافت‌ها با دقت بیشتری توسط لیزر مورد هدف قرار داده می‌شوند و بافت‌های سالم از بین نمی‌روند.
  • لیزر محیطی را که تحت تاثیر قرار می‌دهد استریل کرده و باکتری‌هایی را که موجب بیماری‌های لثه شده‌اند را از بین می‌برد.
  • دوران بهبودی پس از لیفت لثه با لیزر بسیار کوتاه است.

معایب لیفت با لیزر

این روش درمان، مانند هر روش دیگری، دی کنار مزایای خود، معایبی هم دارد. از جمله:

  • بازگشت بافت لثه به حالت اولیه؛ برای جلوگیری از این مشکل مراجعه به دندانپزشکی ماهر و با سابقه اهمیت زیادی دارد.
  • در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی پس از عمل لیزرینگ احتمال ایجاد عفونت وجود دارد.
  • هزینه‌ی بالا که البته این مورد با توجه به برتری ها و کیفیت بالاتر استفاده از لیزر نسبت به عمل جراحی عیب بزرگی نیست.
شاید این مطلب جذاب باشد
10 نکته مهم قبل از کاشت ایمپلنت دندان

شاید این مطلب هم برایتان جالب باشد: سیر تا پیاز ارتودنسی کاموفلاژ


در چه شرایطی باید از معایب لیفت لثه بترسید؟

چنانچه شما یکی از شرایط زیر را داشته باشید بهتر است از انجام لیفت لثه خودداری کنید چون ممکن است معایب این جراحی برای شما بیشتر از مزایای آن باشد:

  • چنان چه دهان و دندان شما در معرض عواملی همچون پوسیدگی دندان، حساس شدن و آسیب پذیر شدن لثه، تغییر ظاهر دندان و … قرار گرفته برای مثال زمانی که لثه های شما تحلیل رفته، بهتر است عمل جراحی کانتورینگ را انجام ندهید.
  • در صورتیکه ریشه دندان شما دارای استحکام مناسبی نیست، ممکن است عوارض لیفت لثه بیشتری را تجربه کنید چون حذف قسمتی از لثه، به ایجاد مشکل در ساختار دندان شما منجر خواهد شد.

برای مطالعه بیشتر: “فلوراید تراپی دندان” پیشگیری بهتر از درمان


پیامدهای احتمالی

لیفتینگ لثه هر چند جزء جراحی‌های بی خطر به شمار می‌رود، اما ممکن است با ریسک‌ها و مشکلاتی برای بیمار همراه باشد. برخی از مهم­ترین عوارض لیفت به شرح زیر است:

  • ایجاد حساسیت در بدن بیمار به دلیل استفاده از دارو های بی حسی
  • بازگشتن بافت لثه‌ها به حالت قبل از درمان
  • احساس درد

اگر چه بروز این عوارض پس از جراحی لثه نادر است، اما باید در صورت مشاهده هرگونه علائم هشدار دهنده مانند خونریزی شدید، جهت انجام اقدامات احتیاطی سریعا به دندان پزشک مراجعه کرد.


جهت آگهی: از سیر تا پیاز ارتودنسی اینویزیلاین یا نامرئی


مراقبت های لازم بعد از انجام عمل

بعد از انجام لیفت لثه دندانپزشک با توجه به شرایط بیمار دستورالعمل‌های لازم را به بیمار خواهد داد. اما به طور کلی پس از این درمان مراقبت‌های زیر توصیه می‌شود:

  • داروهای تجویز شده توسط دکتر، طبق دستور مصرف شود.
  • بعد از جراحی تا دو روز از خوردن غداهای سخت و تند پرهیز شود.
  • مصرف سیگار تا بهبودی کامل ترک شود.
  • ناحیه تحت درمان استریل نگه داشته باشد.
  • بعد از گذشت یک روز از جراحی، با دهان شویه فاقد الکل داخل دهان شستشو داده شود.
  • تا 24 ساعت از انجام فعالیت‌های شدید بدنی خودداری شود.
شاید این مطلب جذاب باشد
هر آنچه که درباره ارتودنسی سریع باید بدانید + بررسی مزایا و معایب ارتودنسی فوری

سخن پایانی

در این نوشتار درباره لیفت لثه خواندیم. فراموش نکنید با وجود اینکه لیفت لثه می تواند ظاهری زیبا برای لبخند فرد ایجاد نماید، اما تمام افراد برای انجام این کار مناسب نمی باشند. افرادی که در سنین پایین قرار دارند و لثه آن ها به اندازه کافی رشد نکرده است و یا افرادی که به بیماری و التهابات لثه مبتلا هستند، کاندیدای مناسبی برای این لیفت نمی باشند. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

آیا لیفت لثه درد دارد؟

به طور کلی لیفت لثه به کمک داروی بی حسی انجام می گیرد، به همین جهت در حین کار، بیمار دردی را احساس نخواهد کرد. بعد از جراحی نیز با رعایت دستورالعمل های دندانپزشک و مصرف داروی مسکن، احساس درد و ناراحتی زیادی وجود نخواهد داشت. امروه لیفت لثه با روش لیرز بسیار راحت تر از روش سنتی بوده که به همین دلیل درد و ناراحتی برای بیمار ایجاد نمی کند.

چرا باید لیفت لثه را انجام دهیم؟

بیشتر افراد برای زیبایی اینکار را انجام می دهند اما بعضی از افراد هم هستند که این کار را برای درمان بیماری های لثه انجام می دهند.

چرا اکثر بیماران تمایل به استفاده از روش لیزر برای لیفت لثه دارند؟

لیفت لثه برتری های بسیاری نسبت به روش سنتی دارد. این روش می تواند بدون نیاز به بی حسی انجام شود و در مواردی که نیاز به داروی بی حسی وجود دارد، این میزان بسیار کمتر از روش سنتی می باشد. همچنین لیزر در حین درمان با سوزاندن بافت ها، خونریزی را به میزان زیادی کاهش می دهد. نور لیزر سبب از بین رفتن میکروب ها شده و محیط دهان را استریل می کند و به همین جهت از بروز عفونت، زخم و تبخال جلوگیری می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا