تکنولوژی دندانپزشکی

از سیر تا پیاز ارتودنسی اینویزیلاین یا نامرئی

بسیاری از افرادی که به ناهنجاری دهان و دندان مبتلا هستند سعی دارند ناهنجاری خود را درمان کنند اما تنها نگرانی آن‌ها دیده شدن وسایل ارتودنسی توسط دیگران است. ارتودنسی اینویزیلاین برای این که مخاطبین شما متوجه براکت ارتودنسی بر روی دندان های شما نشوند گزینه بسیار مناسبی است. با ما همراه باشید تا با این روش ارتودنسی آشنا شوید.


بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: درباره لق شدن دندان دائمی چه می‌دانید؟


اینویزیلاین چه نوع ارتودنسی ای است؟

اینویزیلاین یا (Invisalign) یکی از ابزارهای ارتودنسی موسوم به الاینر (aligners) هستند که برای تراز کردن دندان ها نامرتب از آن ها استفاده می‌شود.

در گذشته برای مرتب کردن دندان‌ها که در اصطلاح دندانپزشکی ارتودنسی نامیده می‌شود، از براکت‌های فلزی و سیم‌هایی استفاده می‌شد که به شدت جلب توجه می‌کردند. حال آن که در ارتودنسی نامرئی (اینویزیلاین) با بهره‌گیری از تکنولوژی پیشرفته از پلاک‌هایی استفاده می‌شود که عملاً نامرئی است. پلاک‌های شفاف ارتودنسی نامرئی لبخندی زیبا و رویایی را خلق می‌کند که همواره در آروزی آن بودید. به علاوه از آنجایی که اینویزیلاین به معنای واقعی کلمه نامرئی است، اطرافیان متوجه نمی‌شوند که تحت درمان ارتودنسی قرار دارید.

نکات مهم نگهداری

برای مراقبت از ارتودنسی اینویزیلاین موارد مهم زیر را باید به یاد داشته باشید:

1. استفاده از مسواک به صورت مداوم

در ارتودنسی اینویزیلاین برای صرف غذا و مسواک زدن، باید الاینرها را از روی دندان ها برداشت. زیرا نمی‌توان با وجود آن‌ها غذا جوید و یا مسواک زد. اگر پس از صرف غذا، دندان های خود را مسواک نزنید و آن ها را تمیز نکنید، مواد غذایی که در لابلای دندان ها و لثه شما گیر کردند وارد اینویزیلاین می‌شوند. در این شرایط نه تنها اینویزیلاین کثیف می‌شود بلکه فرصتی برای باکتری ها فراهم می‌شود که در زیر این ابزار و در یک فضای بسته شروع به فعالیت کنند.

مسواک زدن

فعالیت باکتری ها باعث بد بو شدن تنفس و تسریع روند فرسودگی و سایش دندان ها شود. بنابراین باید پیش از رو آوردن به ارتودنسی نامرئی حتما خود را عادت دهید برای هر وعده غذایی یا چیزی که میخورید دنداندهای خود را مسواک زده و تمیز کنید.

شاید این مطلب جذاب باشد
بهترین داروها برای بیماری های دهان

2. اجبار در استفاده مداوم ارتودنسی اینویزیلاین

نحوه استفاده از ارتودنسی اینویزیلاین بسیار آسان است. اما باید بدانید که استفاده از این  الاینرها باید به صورت تمام وقت باشد. برای اینکه اینویزیلاین وظیفه خود را به درستی انجام دهد، شما باید هر روز حداقل 20 تا 22 ساعت مطابق دستور متخصص ارتودنتیست خود از آن ها استفاده کنید.

نکته جالب درباره این روش درمانی ارتودنسی این است که فقط باید زمانی این الاینرها را بیرون  آورد که قصد غذا خوردن، مسواک زدن یا نخ دندان کشیدن را داشته باشید.

هنگام بیرون آوردن ارتودنسی نامرئی باید به این نکته توجه کنید که در اسرع وقت باید دوباره آن را روی دندان قرار داد. زیرا اگر به صورت منظم و پشت سر هم از ارتودنسی اینویزیلاین استفاده نشود، درمان می‌تواند بسیار طولانی مدت شود.


شاید این مطلب هم برایتان جالب باشد:  دندان درد کودکان + از دلایل تا درمان خانگی


موارد قابل اصلاح

بخش وسیعی از مشکلات و ناهنجاری های دندان با استفاده از ارتودنسی اینویزیلاین قابل درمان است. در ادامه به برخی از کاربردهای ارتودنسی اینویزیلاین اشاره می کنیم:

  • ناهنجاری کراس بایت: این نوع ناهنجاری زمانی رخ می­دهد که بی نظمی قرار گیری دندان ها در فک بالا و فک پائین وجود دارد.
  • ناهنجاری آندر بایت: در این ناهنجاری، دندان های پائین به طور غیر طبیعی جلوتر از دندان های بالا می­باشند. علت این مشکل رشد نامناسب فک بالا و یا رشد بیش از حد آن می­باشد.
  • فشردگی دندان ها: هنگامی که در فک فضای کافی به منظور قرار گیری تمام دندان ها به طور منظم، وجود نداشته باشد، فشردگی دندان ها یا شلوغی دندان ها رخ می دهد.
  • فاصله زیاد دندان ها: این ناهنجاری به دلیل وجود فضای خالی زیاد در فک ایجاد می­شود.
فاصله دندان

ارتودنسی اینویزیلاین، به خوبی قادر است که تمام ناهنجاری های گفته شده را درمان کند. روش درمان به گونه ای است که هیچ کس متوجه نمی­شود که بیمار تحت درمان ارتودنسی می ­باشد.

شاید این مطلب جذاب باشد
اصلاح طرح لبخند چیست و انواع روش‌های طراحی لبخند + بررسی هزینه اصلاح طرح لبخند 1402

درباره ی جرم‌گیری دندان چه میدانید؟


فواید ارتودنسی اینویزیلاین

استفاده از این روش پیشرفته در درمان ناهنجاری های مربوط به فک و دندان، نکات مثبت گوناگونی را در پی دارد. در ادامه به بررسی برخی از این نکات خواهیم پرداخت:

  • استفاده از پلاک های شفاف و عدم جلب توجه آن ها
  • متحرک بودن
  • سهولت در تمیز کردن
  • استفاده از تکنولوژی دقیق کد کم به منظور طراحی پلاک های نامرئی
  • عدم آسیب به دندان ها و لثه ها

بیمارانی که تحت درمان با ارتودنسی نامرئی هستند، اعتماد به نفس خود را در روابط اجتماعی حفظ می‌کنند. پلاک ارتودنسی نامرئی به راحتی داخل دهان جا می‌گیرد. این روش رسا بودن بیان را از بین نمی‌برد و شیوه گفتار را مخدوش نمی‌کند.

بریس‌های شفاف ارتودنسی نامرئی توجه دیگران را جلب نمی‌کند. ارتودنسی نامرئی روند انجام کارهای روزمره و وظایف شغلی را مختل نمی‌سازد. پلاک‌های شفاف ارتودنسی نامرئی را می‌توان هنگام غذا خوردن، مسواک زدن و کشیدن نخ دندان درآورد. با این کار بهداشت دهان و دندان بهتر رعایت می شود. همچنین نیازی نیست برای تمیز کردن دندان به دندانپزشک مراجعه کنید.


برای مطالعه بیشتر: سیر تا پیاز ارتودنسی کاموفلاژ


مضرات ارتودنسی اینویزیلاین

  • استفاده از ارتودنسی اینویزیلاین به منظور درمان تمام ناهنجاری ها توصیه نمی شود. اصلاح ناهنجاری های شدید، فقط با استفاده از ارتودنسی ثابت امکان پذیر می­باشد.
  • استفاده از روش ارتودنسی اینویزیلاین ممکن است هزینه های سنگینی را برای بیمار در پی داشته باشد. این هزینه ها ناشی از استفاده از تکنولوژی های پیشرفته و مواد با کیفیت در طی دوره درمان می­باشد.
  • پلاک های مورد استفاده در این روش، باید هر دو هفته یک بار عوض شوند. این امر موجب کلافگی و ناراحتی بیماران و هم چنین بالا رفتن هزینه ارتودنسی می­گردد.
پلاک های ارتودنسی اینویزیلاین
  • عدم استفاده مرتب از پلاک های نامرئی در این روش، طولانی شدن دوره درمان ارتودنسی و یا عدم موفقیت درمان را به دنبال دارد. این در حالیست که براکت های ثابت به دلیل ثابت بودن بر روی دندان، تا کامل شدن دوره درمان در دهان می­مانند.
شاید این مطلب جذاب باشد
آشنایی با روش‌های ارتودنسی دو دندان جلو + بررسی قیمت ارتودنسی دندان های جلو

این محتوای مفید را هم دنبال کنید: مسواک‌ هوشمند چیست؟


سخن پایانی

به خاطر داشته باشید که در صورت عدم استفاده مرتب از پلاک‌های ژله‌ای، حرکت دندان‌ها به صورت مطلوب نخواهد بود و نتیجه مؤثری در پی نخواهد داشت. همچنین باعث کندی روند درمان می‌شود و می‌تواند منجر به استفاده از ارتودنسی ثابت، برای درمان ناهنجاری دهان و دندان شود. در نتیجه حتما قبل از استفاده از این نوع ارتودنسی، موارد گفته شده را در نظر داشته باشید. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا