اخبار

چرا کامپوزیت باعث پوسیدگی دندان می‌شود؟ | 5 راهکار پیشگیری

امروزه، داشتن لبخندی زیبا و درخشان، آرزوی بسیاری از افراد است. به همین دلیل، روش‌های مختلفی برای زیبا سازی دندان‌ها وجود دارد که یکی از محبوب‌ترین آنها، کامپوزیت دندان است. کامپوزیت نوعی ماده خمیری است که از رزین و ذرات ریز همرنگ دندان ساخته شده و برای ترمیم و زیبایی دندان‌ها به کار می‌رود.

اما سوالی که ذهن بسیاری از افراد را به خود مشغول می‌کند، این است که آیا کامپوزیت باعث پوسیدگی میشه یا خیر؟ در ادامه این مقاله علاوه بر پاسخ به این سوال، درباره طول عمر و قیمت کامپوزیت دندان هم صحبت می‌کنیم پس با ما همراه باشید.

آیا ونیر کامپوزیت باعث پوسیدگی دندان می شود؟
آیا ونیر کامپوزیت باعث پوسیدگی دندان می شود؟

دلایل پوسیدگی دندان بعد از ونیر کامپوزیت

آیا واقعا آیا کامپوزیت باعث پوسیدگی میشه؟ به طور کلی، کامپوزیت به خودی خود باعث پوسیدگی دندان نمی‌شود. حتی می‌توان گفت که این ماده می‌تواند از پوسیدگی بیشتر دندان محافظت کند. چرا که در فرایند کامپوزیت، حفره‌ها و نواقص دندان پر شده و از نفوذ باکتری‌ها به داخل دندان جلوگیری می‌شود.

علاوه بر این، کامپوزیت به دلیل هماهنگی با رنگ دندان، زیبایی ظاهری بیشتری به دندان‌های شما هدیه می‌کند. در نتیجه، ممکن است به طور غیرمستقیم، شما را به رعایت بیشتری بهداشت دهان و دندان‌هایتان (برای حفظ این زیبایی) ترغیب می‌کند که این امر، خود از پوسیدگی دندان‌های شما جلوگیری خواهد کرد.

با این حال، در برخی موارد، ممکن است دندان‌هایی که پیش از این کامپوزیت شدند، دچار پوسیدگی شوند. این اتفاق معمولا بخاطر یکی از دلایل زیر رخ می‌دهد:

عدم رعایت بهداشت دهان و دندان

 اگر بعد از انجام کامپوزیت، به طور مرتب مسواک نرنید و لابلای دندان‌های خود را نخ دندان نکشید، پلاک و باکتری‌ها در اطراف لبه‌های کامپوزیت شما جمع شده و به مرور زمان منجر به پوسیدگی دندان در زیر کامپوزیت خواهند شد.

شاید این مطلب جذاب باشد
با دو روش ارزان واردات آشنا شوید

نصب نامناسب کامپوزیت

اگر کامپوزیت دندان‌های شما توسط یک دندانپزشک کم تجربه، کم تخصص یا بی‌دقت نصب شود، ممکن است در برخی از قسمت‌های لبه‌های آن، درزهایی ایجاد شود که محلی برای تجمع باکتری‌ها و پوسیدگی‌های دندان شود.

دلایلی که ثابت می‌کنند خود کامپوزیت باعث پوسیدگی دندان نمی‌شود
دلایلی که ثابت می‌کنند خود کامپوزیت باعث پوسیدگی دندان نمی‌شود

دلایلی که ثابت می‌کنند خود کامپوزیت باعث پوسیدگی دندان نمی‌شود

کامپوزیت با پوشاندن سطح دندان، یک مانع فیزیکی در برابر باکتری‌ها و اسیدهایی که باعث پوسیدگی دندان می‌شوند ایجاد می‌کند. این مانع می‌تواند تا حد زیادی از نفوذ این مواد به داخل دندان و تخریب مینای دندان جلوگیری کند و احتمال پوسیدگی دندان بعد از کامپوزیت دندان را تا حد قابل قبولی پایین می‌آورد. 

علاوه بر این، کامپوزیت به طور محکم به دندان می‌چسبد و با آن نوعی پیوند شیمیایی ایجاد می‌کند. این موضوع باعث می‌شود که نه تنها خود کامپوزیت در برابر سایش و شکستگی مقاوم باشد، بلکه از دندانی که زیر آن قرار دارد نیز محافظت کند. 

پوسیدگی دندان‌های مجاور

اگر دندان‌های مجاورِ دندانی که کامپوزیت کردید، پوسیده باشند، این پوسیدگی می‌تواند به مرور زمان به زیر دندان کامپوزیت شده‌ی شما نفوذ کرده و باعث پوسیدگی دندان مورد نظر شما شود.

پیشگیری از پوسیدگی دندان بعد از کامپوزیت

برای جلوگیری از پوسیدگی دندان بعد از کامپوزیت، باید دستورالعمل‌های مراقبت از کامپوزیت دندان را به خوبی اجرا کنید. این دستورالعمل‌ها معمولا شامل رعایت بهداشت دهان و دندان، مراجعه دوره‌ای به دندانپزشکی و رعایت رژیم غذایی هستند.

رعایت رژیم غذایی برای حفظ سلامت دندان‌های کامپوزیت شده

داشتن یک رژیم غذایی متعادل و به دور از خوراکی‌های سفت و سخت، نقشی اساسی در حفظ سلامت کلی دندان‌ها و به خصوص دندان‌های کامپوزیت شده‌ی شما دارد. برای مثال، شما باید سعی کنید یک رژیم غذایی غنی از میوه، سبزیجات و لبنیات داشته باشید.

شاید این مطلب جذاب باشد
معرفی کلینیک‌های دندانپزشکی

چر که این گروه از مواد غذایی سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی، کلسیم و فیبر هستند که برای سلامت لثه و دندان‌ها ضروری هستند. آن‌ها از پوسیدگی دندان در زیر لایه‌های کامپوزیت شما پیشگیری خواهند کرد. به خصوص اینکه برخی از میوه‌ها به طور طبیعی می‌توانند به تمیز شدن طبیعی دندان‌ها از پلاک و باکتری‌ها کمک کنند.

پیشگیری از پوسیدگی دندان بعد از کامپوزیت
پیشگیری از پوسیدگی دندان بعد از کامپوزیت

همچنین، شما باید سعی کنید تا از مصرف خوراکی‌ها و میوه‌های سفت و تردی مانند هویج خام، آجیل‌ها و ته دیگ سفت و خشک بپرهیزید تا کامپوزیت دندان شما دچار ترک و شکستگی نشود.

نوشیدن مایعات هم نقشی اساسی در عم بروز پوسیدگی دندان در زیر کامپوزیت دارد. سعی کنید مرتبا آب بنوشید تا بدنتان کم آب و دندانتان دچار پوسیدگی نشود.

در نهایت، توجه داشته باشید که نوشیدنی‌ها و خوراکی‌های قندی و اسیدی، با نفوذ از کامپوزیت به داخل دندان‌های شما، احتمال پوسیدگی دندان در زیر کامپوزیت را افزایش می‌دهند. پس سعی کنید تا بیشترین حد ممکن، از صرف غذاهای ترش، گازدار، شیرین و الکلی بپرهیزید.

رعایت بهداشت دهان و دندان برای پیشگیری از پوسیدگی دندان در زیر کامپوزیت

داشتن یک روتین مراقبتی از دندان‌ها نیز یکی از موضوعات حائز اهمیتی است که از بروز هر گونه پوسیدگی دندان در زیر لایه‌های کامپوزیت پیشگیری می‌کند. برای این کار، سعی کنید بهداشت دهان و دندان خود را به طور کامل رعایت کنید.

یعنی روزی دو بار مسواک بزنید، یک بار در روز نخ دندان بکشید و هفته‌ای دو بار دهانشویه استفاده کنید. همچنین، باید هر 6 ماه یک بار برای چکاپ و معاینه به دندانپزشک مراجعه کنید تا دندانپزشک وضعیت دندان‌های شما را بررسی و در صورت وجود هرگونه مشکل، به موقع آن را برطرف کند.

شاید این مطلب جذاب باشد
غذاهای سالم برای دندان

در نهایت، در صورت مشاهده هرگونه علامت مشکوکی مانند تغییر رنگ، درد یا حساسیت در دندان‌های کامپوزیت شده، به دندانپزشکی مراجعه کنید.

5 نکته مهم برای پیشگیری از پوسیدگی دندان در زیر کامپوزیت

  • در صورت مصرف خوراکی‌های اسیدی، بلافاصله دهان خود را با آب ولرم بشویید.
  • از آدامس‌های بدون قند استفاده کنید.
  • از خمیردندان و دهانشویه غیرساینده استفاده کنید.
  • حتما از یک مسواک با برس نرم برای تمیز کردن دندان‌هایتان استفاده کنید.
  • از صرف غذاها و نوشیدنی‌های خیلی یخ و خیلی داغ بپرهیزید.

طول عمر کامپوزیت دندان

اگر می‌خواهید حدود طول عمر و ماندگاری کامپوزیت دندان را بدانید، بهتر است روی متوسط مدت بین 5 تا 10 سال حساب کنید. با این حال، این طول عمر می‌تواند تحت تاثیر عوامل مختلفی مانند کیفیت مواد و مهارت دندانپزشک، میزان رعایت بهداشت دهان و دندان‌های شما، میزان رعایت رژیم غذایی و سبک زندگی شما تغییر پیدا کند.

آیا امکان برداشتن ونیر کامپوزیت در صورت پوسیدگی دندان وجود دارد؟

خوشبختانه یکی از مزایای کامپوزیت دندان (نسبت به سایر روش‌های زیبا کردن دندان‌ها)، امکان برداشتن کامپوزیت از روی دندان است. هر چند که این موضوع، بستگی بسیار زیادی به مهارت و تبحر دندانپزشک شما دارد.

به همین دلیل به شما پیشنهاد می‌کنیم که برای پیشگیری از بروز هرگونه مشکل آتی، به یک دندانپزشک با تجربه مراجعه کنید. با این کار، حتی اگر بعد از مدت‌ها درگیر مشکلی در دندان یا دندان‌های مورد نظر خود شوید، می‌توانید با خیالی آسوده به همان دندانپزشک خودتان مراجعه کنید.

قیمت کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان ممکن است با توجه به ویژگی‌هایی که دارد، قیمت متفاوتی داشته باشد. مثلا اینکه قصد دارید چند تا از دندان‌های خود را کامپوزیت کنید، کیفیت، برند و کشور سازنده کامپوزیتتان دندان چیست و مهارت و تخصص دندانپزشکتان در نصب کامپوزیت چقدر است.

کامپوزیت دندان در کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان
کامپوزیت دندان در کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان

کامپوزیت دندان در کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان

دکتر نازی بنیانیان، متخصص دندانپزشکی و زیبایی، با سابقه درخشان در زمینه انجام کامپوزیت دندان، خدمات کامپوزیت را در مطب خود با استفاده از بهترین مواد و تجهیزات و با ظرافت و دقتی بالا به شما ارائه می‌دهد.

شاید این مطلب جذاب باشد
بهترین دکتر دندانپزشک در یزد و کرمان کیست؟

در کلینیک دکتر بنیانیان، ابتدا وضعیت دندان‌های شما به طور کامل بررسی شده و سپس با توجه به نیاز و شرایط شما، بهترین طرح درمان برایتان ارائه می‌شود. دکتر بنیانیان با مهارت و تخصص خود، کامپوزیتی متناسب با رنگ و فرم دندان‌هایتان انتخاب و آن را به طور دقیق و ظریف روی دندان‌هایتان قرار می‌دهد.

استفاده از مواد باکیفیت و مرغوب، رعایت کامل اصول بهداشتی و استریلیزاسیون، و همچنین برخورد گرم و صمیمی با بیماران، از جمله مزایای انجام کامپوزیت در کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان است.

برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت نوبت ویزیت، می‌توانید به سایت دندانپزشکی دکتر بنیانیان مراجعه نمایید.

در آخر

در این مقاله از کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان به سوال بسیار مهم “آیا کامپوزیت باعث پوسیدگی میشه یا خیر؟” پاسخ دادیم و گفتیم که کامپوزیت به خودی خود باعث پوسیدگی دندان نمی‌شود، اما در صورت عدم رعایت بهداشت دهان و دندان یا نصب نامناسب، ممکن است دندان‌های کامپوزیت شده دچار پوسیدگی شوند. با رعایت نکات ذکر شده در این مقاله، می‌توانید از لبخندی زیبا و سالم بعد از انجام کامپوزیت لذت ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا