علم دندانپزشکی

پروتز دندانی چیست؟ بررسی مزایا و معایب آن

پروتزهای دندانی یا دندان‌های مصنوعی، ممکن است به یاد پدربزرگ‌هایمان وقتی‌که آن‌ها را از دهان درمی‌آورند و جای آن را تنظیم می‌کنند بیفتیم. ممکن است که آن‌ها تصویر ناخوشایندی داشته باشند. اما علم دندانپزشکی اجازه داده است که پروتزها، بیشتر از چیزی که تصور می‌شود. بهتر، طبیعی‌تر و دارای اتصالاتی غیرواضح باشند. درواقع در بسیاری از موارد، فهمیدن اینکه آیا فرد از پروتز استفاده می‌کند، سخت خواهد بود.

پروتز دندانی چیست؟

پروتز دندانی، یک جایگزین مصنوعی برای دندان‌ها یا بافت‌های ازدست‌رفته در دهان است. به بیان دیگر، پروتز معادل پای مصنوعی برای کسی که پای خود را از دست داده، می‌باشد. برای افرادی که یک یا چند دندان خود را ازدست‌داده‌اند، پروتزها راه‌حل بسیار مهمی هستند. خوردن، اعتمادبه‌نفس، سلامتی و کیفیت زندگی، همگی درنتیجه نصب پروتز افزایش خواهند یافت.

پروتز دندانی مناسب چه افرادی است؟

دلیل اصلی نیاز به پروتز، جایگزین کردن یک یا چند دندان ازدست‌رفته است. دلایل متفاوتی برای از دست دادن دندان وجود دارد. برای بعضی، ممکن است درنتیجه تروما یا آسیبی باشد که موجب برداشتن دندان‌ها یا بافت‌های دهان شود و برای دیگران، ممکن است پوسیدگی یا بیماری لثه منجر به از دست رفتن دندان شود. افزایش سن نیز مؤثر است. بنیاد بهداشت دهان و دندان ادعا می‌کند که تا ۲۰۵۰، انتظار می‌رود که ۲ میلیارد از افراد، ۶۰ ساله و بالاتر باشند. این مقدار، بیشتر از دو برابر مقدار کنونی است. هر چه شما پیرتر باشید، احتمال از دست دادن تقریباً همه دندان‌های طبیعی‌تان بیشتر است.

پروتز دندانی

با سفارشی بودن پروتزها برای هر بیمار، آن‌ها به کسانی که از نبود دندان رنج می‌برند اجازه می‌دهند که حس عادی بودن را به احساس و ظاهر دندان‌هایشان بازگردانند. نصب پروتز دندان، اغلب، بیش از فقط ارائه احساس نرمال بودن دندان است. دندان‌های مصنوعی می‌توانند تأثیرات مفید قابل‌توجهی داشته باشند. آن‌ها به حفظ ساختار گونه‌ها و لب‌ها کمک کرده و به شما اجازه می‌دهند که به‌طور مناسبی غذا بخورید و اعتمادبه‌نفس بیشتری داشته باشید.

شاید این مطلب جذاب باشد
کدام دندان ها شیری هستند؟ + آشنایی با بهترین روش‌های نگهداری از دندان شیری و زمان دقیق افتادن آن‌ها

انواع پروتز دندانی

دو نوع اصلی پروتز دندان وجود دارد: پروتزهای کامل و پروتزهای جزئی.

پروتزهای کامل در مواردی که همه دندان‌ها افتاده‌اند بکار می‌روند. از پروتزهای جزئی وقتی‌که هنوز تعدادی دندان طبیعی باقی‌مانده دارید استفاده می‌شود. در بیشتر موارد هم پروتزهای کامل و هم جزئی به‌طور متحرک طراحی می‌شوند و می‌توان آن‌ها را برداشت. گزینه‌هایی برای پروتزهای جزئی ثابت که “تاج و پل” نیز نامیده می‌شوند یا پروتزهای کامل ثابت که به‌عنوان پروتزهای ایمپلنتی حفظ‌شده شناخته می‌شوند، وجود دارد. پروتزها را در صورت لزوم می‌توان در هر یک از فک‌های بالایی و پایینی یا هر دو نصب کرد.

بررسی پروتزهای کامل

پروتز کامل که به‌جای قوس کاملی از دندان قرار می‌گیرد، طوری طراحی شده است که به‌خوبی در بالای لثه‌ها و استخوان فک، تعبیه شود. فرایند دقیق و زمان نصب چنین پروتزی بر اساس شرایط، متغیر است. اگر باید دندان‌های خود را قبل از ساخت پروتز، بکشید، در بعضی از موارد، نیاز است که چندین هفته یا حتی چندین ماه صبر کنید تا لثه‌ها و استخوان، قبل از نصب پروتز، ترمیم شوند. این بدین معنی است که باید مدتی را بدون دندان، سپری کنید. اگرچه، در موارد دیگر، پروتزها را می‌توان بلافاصله بعد از کشیدن دندان نصب کرد، یعنی نیازی به این نیست که مدتی را بدون دندان صرف کنید.

دندان مصنوعی
19380071 – rehabilitation in case of tooth loss with dental prosthesis

نقطه‌ضعف نصب فوری این است که لثه‌ها و استخوان فک، بعد از کشیده شدن دندان، نسبتاً سریع تغییر شکل می‌دهند. پس‌ازاینکه دندان کشیده شد، تا ۶ ماه زمان می‌برد که استخوانی که تکیه‌گاه دندان شما است، تغییر شکلش به پایان برسد. این به معنی بازگشت برای تغییرات یا شاید نصب یکدست پروتز جدید است تا از خوب نصب شدن آن اطمینان حاصل گردد.
بسته به شرایط، می‌توانید به دندان‌پزشک و یا به تکنسین دندانپزشکی مراجعه کنید تا یکدست پروتز کامل برای شما نصب گردد.

شاید این مطلب جذاب باشد
ساختار و ساختمان دندان ها چگونه است؟ + دندان از چه قسمتهایی تشکیل شده است؟

مزایای پروتزهای دندانی چیست؟

  • ظاهر عادی دندان‌ها را برای کسانی که دندان‌های خود را ازدست‌داده‌اند برمی‌گردانند
  • لب و گونه‌ها را تکمیل کرده تا ظاهری طبیعی به چهره شما بدهند
  • با اطمینان می‌توان از آن‌ها کمک گرفت زیرا هیچ فاصله‌ای میان دندان‌ها نمی‌ماند و جای هیچ دندان افتاده‌ای را خالی باقی نمی‌گذارند
  • به‌آسانی دیده نشده و کسی متوجه مصنوعی بودن آن‌ها نخواهد شد
  • برای تمیز کردن می‌توان آن‌ها را از جا درآورد

معایب پروتز های دندانی

  • ترس از لغزیدن و لق شدن آن‌ها
  • نیاز احتمالی به وفق دادن خود با آن‌ها یا نیاز به نصب پروتزهای جدیدتر با گذشت زمان

سخن پایانی

پروتز دندانی، یک جایگزین مصنوعی برای دندان‌ها یا بافت‌های ازدست‌رفته در دهان است. به بیان دیگر، پروتز معادل پای مصنوعی برای کسی که پای خود را از دست داده، می‌باشد. برای افرادی که یک یا چند دندان خود را ازدست‌داده‌اند، پروتزها راه‌حل بسیار مهمی هستند. خوردن، اعتمادبه‌نفس، سلامتی و کیفیت زندگی، همگی درنتیجه نصب پروتز افزایش خواهند یافت.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

https://rizy.ir/ZjcrDhttps://rb.gy/jmcys1
https://1ea.ir/stW3nqNhttps://bit.ly/3n9MOeg
https://b2n.ir/a97663https://clck.ru/XKtq2

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا