درمان‌های دندانعلم دندانپزشکی

7 مزیت روکش دندان برای افراد سیگاری

در شرایط فعلی دنیا، اهمیت به سلامتی و زیبایی در چند سال اخیر سیر صعودی بسیاری داشته است. به بیان دیگر می­ توان گفت اهمیت به سلامتی و زیبایی در همه جهان جزو سبک زندگی مردم شده است. کشور ما ایران نیز از این قائده مستثنی نیست.

یکی از مسائل مهم در سلامتی و زیبایی که بسیار مورد توجه و حائز اهمیت است، سلامت و زیبایی دهان و دندان است. دندان­ها و لبخند زیبای انسان جزو چیزهایی است که قیمت ندارد. یکی از راه­های بازیابی سلامتی دندان و برگرداندن زیبایی به لبخند هر کسی روکش دندان است. در ادامه این مقاله به همراه شما دوستان دکتر مژگان آزادی خواه، به بررسی چیستی روکش دندان، مزایا و معایب آن و کاربرد آن را برای افراد سیگاری بررسی خواهیم کرد.

روکش دندان چیست

در ابتدای سخن می­خواهیم به معرفی چیستی روکش دندان بپردازیم. در علم درمان دندان­ها یا دندان­پزشکی، آخرین راه برای جبران آسیب­های وارد شده به دندان­های افراد استفاده از روکش­ها و لمینت­ها و درمان­هایی از این دست می­باشد. روکش دندان بخش مصنوعی سفید رنگی است که شبیه به تاج دندان ساخته شده و به جای آن استفاده می­شود.

روکش دندان زمانی کاربرد دارد که راه­های درمانی دیگر مانند عصب­کشی و پر کردن دندان­ها اثری ندارد. این یک پروتز دندان است که به آن تاج مصنوعی یا قاب دندان هم می­گویند. طول عمر روکش دندان به عوامل مختلفی بستگی دارد و زمانیکه شما از سیگار استفاده می کنید باعث کاهش شدید طول عمر روکش دندان می شود.

روکش دندان زمان آسیب دیدگی­های وسیع، پوسیدگی شدید و گسترده و عواملی مانند آن­ها، استفاده می­شود. البته باید اشاره کنیم به عنوان یکی از راه­های بازیابی و اصلاح زیبایی لبخند نیز از آن یاد می شود.

اگر دندان شما بیش از حد پوسیده شده و دیگر نمی توان آنرا ترمیم کرد در اینصورت باید از روکش دندان استفاده کرد. روش استفاده از روکش دندان بدین صورت است که ابتدا باید عفونت دندان و ریشه، درمان شود و سپس از روکش دندان برای مقاوم سازی آن استفاده شود. البته باید به این نکته توجه داشته باشید که استفاده از روکش دندان دلیل بر پوسیدگی دندان نمی شود. روکش دندان تا حدی باعث افزایش طول عمر دندان می گردد اما اگر از آن مراقبت نکنید به راحتی دندان زیر روکش پوسیده می شود.

روکش دندان برای هر فرد، طبق صلاح­دید و نسخه دندان­پزشک و در جنس­های مختلف ساخته می­­شود که در ادامه به برخی از آن­ها اشاره می­کنیم.

شاید این مطلب جذاب باشد
دندانساز تجربی چه کسی است؟ + بررسی مراحل لازم برای بدست آوردن مدرک دندان سازی 1402

روکش دندان همانطور که از نام آن پیداست در واقع یک روکشی است که روی دندان قرار می گیرد و یکی از روش های درمانی نوین در دندانپزشکی است. روکش در واقع یک تاج می باشد که روی دندان قرار می گیرد و علاوه بر محافظت از دندان باعث زیبا سازی دندانها نیز می شود.

انواع روکش دندان

روکش دندان، به انواع مختلفی تقسیم می­شود. به عنوان مثال روکش تمام سرامیک، روکش تمام فلز و روکش ترکیبی که به آن روکش فلز سرامیکی میگوییم، وجود دارد.

روکش دندان تمام فلز از یک یا چند فلز مختلف ساخته می­شود. مثلا روکش طلا نوعی روکش تمام فلز می­باشد. این نوع روکش­ها به دلیل استحکام در جویدن مناسب هستند.

روکش سرامیکی نسبت به بقیه روکش­ها، شباهت بیشتری به دندان داشته و به نوعی می­توان گفت که زیباترین و جذاب­ترین نوع آن­ها است. روکش ترکیبی یا روکش فلز سرامیک، بدنه فلزی دارد با روکش سرامیکی که روی آن را می­پوشاند. این روکش نیز بسیار شبیه به دندان­های واقعی انسان است.

چرا بهتر است افراد سیگاری از روکش دندان استفاده کنند

در افرادی که سیگار مصرف می­کنند یا به عبارتی اعتیاد به مصرف سیگار دارند، آسیب­های دندانی یک چیز اجتناب ناپذیر تلقی می­شود. در ادامه مقاله می­خواهیم به شما همراهان عزیز، از چند دلیل برای استفاده از روکش دندان در افراد سیگاری یاد کنیم.

در کسانی که سیگار مصرف می­کنند، باید مثل مردم عادی درمان­های ترمیمی و زیبایی روی دندان­هایشان انجام شود. اما باید به نکاتی توجه کرد که ممکن است باعث شکست راه­های ترمیمی شود. به عنوان مثال شما اگر بخواهید از لمینت دندان استفاده کنید، باید سیگار را ترک کنید. چون نیکوتین موجود در سیگار با مواد سازنده کامپوزیت و لمینت واکنش می­دهد، می­تواند باعث تغییر رنگ و کدر شدن و کاهش عمر آن­ها شود. در عین حال نیز می­تواند باعث عفونت دهان و دندان و لثه شود.

شاید این مطلب جذاب باشد
سیر تا پیاز ارتودنسی کاموفلاژ

آسیب رساندن سیگار و نیکوتین موجود در آن به راه­های درمانی دندان­ها، غیرقابل اجتناب است اما کمترین آسیب بین راه­های ترمیمی دندان در افراد سیگاری، روکش دندان است. به دلیل بیان شده بهتر است که افراد سیگاری از این روش برای پیشگیری و جلوگیری از آسیب­های احتمالی استفاده کنند.

عمر روکش دندان

طول عمر روکش دندان بسته به جنس آن متفاوت است. ما نوعی از آن را داریم که از آن به عنوان روکش موقتی یاد می­شود. روکش موقت مانند روکش دندان عادی، نوعی پروتز دندان است. از آن موقعی استفاده می­شود که تا زمان حاضر شدن پروتز دائمی باید منتظر بمانیم.

در موارد دیگر مانند زمانی که عصب کشی انجام شده و پزشک صلاح می­داند تا روی آن به طور موقت پوشیده شود نیز از این نوع روکش استفاده می­شود. این روکش­ها با چسب موقت چسبانده می­شود و در زمانی که نیاز به چسباندن و جایگذاری روکش اصلی دندان است، دندان­پزشک به راحتی می­تواند آن را جدا کند و پروسیجر اصلی را اجرا کند.

طول عمر روکش دندان دائمی، بسته به عوامل مختلف بین پنج سال الی بیست سال است. طول عمر این روکش­ها بسته به انتخاب صحیح جنس و نوع آن و جایگذاری خوب آن متفاوت است. مهم­ترین نکته برای حفظ و افزایش طول عمر روکش دندان نگهداری صحیح از آن­ها است. این نکته به حدی مهم است که با رعایت آن می­توان طول عمر روکش­ها را حتی تا سی سال تا چهل سال افزایش داد.

مزایای روکش دندان

روکش دندان مانند هر روش درمانی و ترمیمی دیگری، مزایا و معایبی دارد. یکی از مزایای آن، استفاده طولانی مدت از آن است. همانطور که بالاتر گفته شد، با رعایت یک سری نکات ساده می­توان تا مدت­ها و دهه­ها از آن استفاده کرد.

شاید این مطلب جذاب باشد
اصلاح طرح لبخند چیست و انواع روش‌های طراحی لبخند + بررسی هزینه اصلاح طرح لبخند 1402

مزیت دیگری که این روش دارد، ظاهر زیبا و سفید، با شباهت بسیار زیاد به دندان­های طبیعی انسان است که این ویژگی برای بسیاری از کسانی که می­خواهند از متدهای درمانی و زیبایی دندان استفاده کنند، حائز اهمیت است.

ویژگی مثبت دیگری که می­توانیم به آن اشاره کنیم، لک نشدن آن­ها است. یعنی به دلیل جنسی که دارند، در برابر لک شدن مقاوم هستند.

بحث دیگری که می­توان در مزایای روکش دندان مطرح کرد، طیف گسترده مشکلاتی است که می­توان با استفاده از آن حل کرد. به بیان دیگر از ترک یا شکستگی بسیار کوچک دندان گرفته تا ریزش دندان به دلایل مختلف را می­توان با بهره بردن از آن­ها رفع کرد.

یکی دیگر از مواردی که می­توانیم در ادامه روند مقاله به آن اشاره کنیم، حفظ ساختار دندان­ها در برابر شکستگی­های جدید و بیشتر و حفظ و ثبات بافت اطراف دندان­ها اشاره کرد.

معایب روکش دندان

بعد از اینکه درباره مزایای این پروسیجر صحبت کردیم، نوبت به بیان معایب آن می­رسد.

روکش دندان ممکن است در بعضی از افراد باعث ایجاد حساسیت شود. مورد بعدی که باید به آن اشاره کنیم در صورت تشخیص اشتباه دندان­پزشک ممکن است مشکلات متعددی با گذاشتن آن­ها ایجاد شود. یکی از این مشکلات التهابات شدید دهان و دندان است.

اگر از آن به  طور درست مراقبت نشود باعث ایجاد هزینه­های پی در پی برای ترمیم آن می­شود. مسئله بعدی قابل اشاره در این مورد نیاز به تراش و سوهان کردن دندان است که آن را به یک روش برگشت ناپذیر تبدیل می­کند.

ایمپلنت بهتر است یا روکش دندان

قبل از صحبت درباره اینکه ایمپلنت بهتر است یا روکش دندان بهتر است با تعریف کلی هر کدام آشنا شویم. همانطور که در بالا به آن اشاره شد روکش دندان یکی از راه های محافظت از دندانهای آسیب دیده می شود. در حالیکه ایمپلنت یک روش برای جایگزینی دندانهای از دست رفته است.

شاید این مطلب جذاب باشد
آشنایی با انواع دندان در انسان + فرق دندان مولر و پرمولر چیست؟

تشخیص اینکه کدام یک از این روش های برای شما مناسب است باید با متخصص ایمپلنت دکتر مژگان آزاد خواه صحبت کنید زیرا در برخی مواقع به علت اینکه ریشه دندان کاملا از بین رفته و فقط تاج دندان باقی مانده است بهتر است بجای روکش دندان از ایمپلنت استفاده کنید اما تصمیم نهایی این مورد بر عهده پزشک متخصص است.

سخن پایانی:

 با توجه به حرف­هایی که در این مقاله زدیم، می­توانیم به این نتیجه برسیم که روکش دندان یک روش خوب برای طیف گسترده­ای از مشکلات دندان و اصلاح زیبایی لبخند افراد است. طبق مزایا و معایبی که در مقاله خدمت شما همراهان دکتر مژگان آزادی خواه، عرض کردیم این روش یک متد بلند مدت برای ترمیم دندان­ها برای اکثریت افراد است. به نحوی که حتی گفته شد افراد سیگاری نیز برخلاف اکثریت روش­های دیگر، می­توانند از آن استفاده کنند. شما نیز اگر به فکر اصلاح لبخند و بازگرداندن سلامتی به دندان­های خود هستید، باید به روکش دندان جزو راه­های موثر فکر کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا