اخبار

سیر تا پیاز جرم‌گیری دندان

رسوب هایی که بر روی دندان جمع شده اند با استفاده از این اقدام به طور کامل از بین می‌روند. وجود جرم بر روی دندان می تواند به بوی بد دهان منجر گردد. از طرفی تغییر رنگ دندان‌ها بخاطر رسوبات، کاملا ظاهر آن‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد. آیا شما هم وجود جرم را بر دندان‌هایتان احساس می‌کنید؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا با جرم‌گیری دندان بطور کامل آشنا شوید.


فهرست مطالب


جرم‌گیری دندان چیست؟

جرم در واقع رسوبی است که روی دندان‌ها و لثه تشکیل شده. جرم‌ها نه ‌تنها باعث ایجاد بوی بد دهان می‌شوند؛ بلکه رنگ و سلامت دندان‌ها را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد. پس می‌تواند به پوسیدگی آنها و بروز بیماری‌های لثه منجر شود. البته افرادی که زیاد چای و قهوه مصرف می‌کنند و سیگار می‌کشند زودتر دچار جرم دندان خواهند شد. پس به نوعی باید جرم دندان‌ها را از بین برد. در مراحل اولیه این پلاک‌ها براحتی با مسواک‌زدن و نخ‌ دندان کشیدن قابل پاک شدن هستند. اما به مرور زمان به لایه‌ای سخت تبدیل می‌شود که نیاز به مداخلات درمانی دارد.


بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: سیر تا پیاز رادیوگرافی دندان


دلایلی که سبب تشکیل جرم روی دندان ها می‌شوند

شاید تصور داشته باشید که جرم فقط روی دندان های افرادی که مسواک نمی زنند، ایجاد می شود. اما باید بدانید که به وجود آمدن جرم از آنچه که تصور دارید راحت تر اتفاق می افتد. شما با رعایت خوب بهداشت دهان و دندان خود سبب به تعویق افتادن تشکیل آن ها می شوید، اما مانع از به وجود آمدن آن ها نخواهید شد. برای اینکه علل تشکیل جرم های دندانی را بشناسید، موارد زیر را مطالعه نمایید:

  1. مسواک زدن به صورت نادرست و تنها یک بار در روز
  2. نخ دندان نکشیدن و عدم استفاده از دهانشویه
  3. مصرف بیش از اندازه مواد غذایی شیرین و چسبناک
  4. استفاده نکردن از خمیر دندان
  5. عدم مراجعه به مطب دندانپزشکی برای چکاپ دندان ها
  6. انجام ندادن درمان ارتودنسی در صورت نیاز
شاید این مطلب جذاب باشد
تحصیل دندانپزشکی در ترکیه

درباره‌ی بوی بد دهان چه می‌دانید؟


آیا جرم‌گیری دندان خطر دارد؟

بهتر است بدانید جرم گیری دندان خطرناک نیست آن چه باید به عنوان خطر در نظر گرفته شود جرم می باشد زیرا وجود جرم بر روی دندان پوسیدگی های جدی را بر روی دندان ها ایجاد می کند و این امر به مرور می تواند به از بین رفتن کامل دندان منجر شود .

اگر چه برخی افراد باور دارند که جرم گیری دندان می تواند بافت دندان را از بین ببرد ولی این امر واقعیت ندارد. جرم گیری تنها راه درمان جرم دندان است. اگر در زمان مناسب اقدامی صورت نگیرد ممکن است منجر به هزینه های گزافی شود.

جرم‌گیری دندان

به طوری که اگر درمان جرم دندان در زمان مناسب صورت نگیرد با گذر زمان پوسیدگی های دندان جدی می شود و باعث بیماریهای لثه می گردد و باعث می گردد بیمار  نیازمند درمان های بیشتری گردد . به همین دلیل سعی کنید در اسرع وقت اقدامات مربوطه را در نظر بگیرید.

انواع روش های جرم‌گیری دندان

به طور کلی روش های جرم گیری دندان به سه شیوه تقسیم بندی می شود. روش اول یک روش سنتی نسبتا دردناک است. به نام روش دستی جرم گیری که با استفاده از ابزار های دستی دندان پزشکی پلاک های میکروبی از دندان برداشته می شود.

شیوه دوم استفاده از ابزار های اولتراسونیک است. در این روش برای از بین بردن جرم ها، از آب استفاده می شود. در واقع آب سرد پلاک‌های میکروبی چسیبیده به سطوح دندان ها را شسته و از بین می برد.

شاید این مطلب جذاب باشد
بهترین هدیه برای رییس شرکت

شیوه سوم ، زمانی استفاده می شود که گستردگی جرم دندانی بالا باشد. در این هنگام برای جرم گیری از شیوه های جراحی استفاده می شود.


شاید این مطلب هم برایتان جالب باشد: همه چیز درباره ارتودنسی پیشگیری


طول دوره‌های جرم‌گیری دندان

حتما سالی یک بار جرم گیری را در برنامه بهداشتی خود قرار دهید. البته بسته به نوع بزاق افراد جرم گیری می تواند زودتر یا خیلی دیرتر لازم باشد. به یاد داشته باشید با روش صحیح مسواک زدن تشکیل جرم را به حداقل خواهید رساند. اگر در موقع مسواک زدن دیدید که از ناحیه از لثه هایتان دارد خون می آید بدانید که آن ناحیه دچار مشکل است و به دندانپزشک خود مراجعه کنید. به  ناحیه ای که خون می آید بیشتر مسواک بزنید و از خونریزی آن نترسید. مطمئن باشید که با خوب مسواک زدن و بیشتر مسواک زدن خونریزی به مقدار زیادی کاهش خواهد یافت.

جرم‌گیری دندان

در صورتی که جرم زیادی داشتید و بعد از جرم گیری دندان هایتان به سرما و گرما حساس شده نگران نباشید به زودی رفع خواهد شد. برای کاهش سریعتر حساسیت می توانید از خمیر دندان و یا دهان شویه ضد حساسیت استفاده کنید.


این محتوای مفید را هم دنبال کنید: فیشور سیلانت دندان کودکان


مزیت های جرم‌گیری دندان چیست؟

مهم ترین مزیت جرم گیری دندان اگر به موقع انجام شود، پیشگیری از ایجاد یا گسترش پوسیدگی بوده و از بیماری لثه نیز جلو گیری می کند. اما به طور خاص مزیت های جرم گیری را می توان به شرح زیر لیست کرد:

  1. جرم گیری از خونریزی لثه جلوگیری می کند.
  2. از گسترش عفونت در لثه جلوگیری می کند.
  3. سبب سفید شدن دندان ها می شود.
  4. از گسترش پوسیدگی جلوگیری می کند.
  5. سبب کاهش بوی بد دهان می گردد.
شاید این مطلب جذاب باشد
غذاهای سالم برای دندان

برای مطالعه بیشتر: تمام آنچه درباره لیفت لثه نمی‌دانید


عوارض جرم‌گیری دندان

همان طور که گفته شد جرم گیری دندان هیچ گونه عارضه ای ندارد. اما ممکن است پس از جرم گیری فرد مورد جرم گیری احساس خالی شدن دندان را داشته باشد. دندان هایش نسبت به گرما ، سرما و جویدن مواد غذایی حساس شوند. در نتیجه این مسئله خیال کند که جرم گیری به دندان هایش آسیب رسانده، اما باید دانست این احساس موقتی بوده و پس از چند روز از بین خواهد رفت.

خمیر دندان های ضد جرم، استفاده کنیم یا نه؟

خیر، جرم با مسواک و خمیر دندان پاک نمی شود و برای این منظور از دندانپزشکان باید کمک گرفت، ضمناً خمیر دندان هایی که به عنوان ضد جرم معرفی شده اند دارای مقادیر زیادی از مواد ساینده بوده و فقط رنگ و لکه های رسوب نموده بر دندان را که زنگ ( Stain) نام دارد، تمیز می کنند و استفاده همیشگی از آنها توصیه نمی گردد.

خمیردندان ضدجرم

این خمیردندان ها، به‌علت دارا بودن مواد ساینده زیاد، ایجاد خراش های بسیار ظریف بر سطح دندان ها نموده و زمینه را برای تجمع و چسبندگی بیشتر پلاک میکروبی فراهم می آورند.


جهت آگاهی: دندان درد کودکان + از دلایل تا درمان خانگی


سخن پایانی

در این نوشتار درباره جرم‌گیری دندان سخن گفتیم. فراموش نکنید مهم ترین روش پیشگیری برای اینکه دندان‌هایمان دچار جرم نشود رعایت بهداشت دهان و دندان است. این رعایت از طریق مسواک زدن و کشیدن نخ دندان (حداقل دو نوبت در روز) ممکن پذیر می‌باشد. البته تغذیه با مواد قندی کمتر و نکشیدن سیگار نیز جزء عواملی است که می تواند از بروز جرم دندانی جلوگیری کند. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.

شاید این مطلب جذاب باشد
چه زمانی برای ارتودنسی کودکان مناسب است؟

برخی از کاربران درباره ارتباط ارتودنسی و جرمگیری دندان سوالاتی را مطرح کرده‌اند. بسته به تشخیص پزشک معالج شما و نوع دندان‌هایتان پاسخ‌ها متفاوت است. متخصص ارتودنسی در تهران یا متخصصان دیگر دندانپزشکی می‌توانند راهنمایی‌های لازم را انجام دهند.

سوالات متداول

آیا جرم گیری می توانند سبب لق شدن دندان ها گردد؟

فرآیند جرم گیری به نوبه ی خود باعث لق شدن دندان ها نمی گردد. اگر شما پس از انجام این کار احساس کردید که یک و یا چند دندان شما لق شده است، باید بدانید که این اتفاق از قبل رخ داده بود، اما جرم های دندانی این فضا را پوشش داده بودند. بنابراین بسیار تاکید می شود که اجازه ضخیم شدن جرم های دندانی را ندهید.

انجام جرم گیری دندان هر چند وقت یک بار لازم است؟

اینکه شما چه زمانی نیاز به مراجعه به مطب دندانپزشکی برای جرم گیری دندان هایتان داشته باشید، بستگی به این دارد که شما تا چه حدی بهداشت دهان و دندان خود را رعایت می کنید. البته با توجه به اینکه برخی از افراد دارای جنسی خاص از دندان ها هستند، بهتر است تا هر چند وقت یک بار برای چکاپ به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید.جرم گیری

آیا جرم گیری دندان درد دارد؟

خیر، جرم گیری دندان یک درمان کاملا بدون درد است و نیازی به استفاده از دارو های بی حسی ندارد. دستگاهی که برای این کار مورد استفاده قرار می گیرد، بسیار آرام و در حالت چرخشی روی جرم های دندانی ضربه وارد کرده تا از بین بروند، این کار به مینای دندان صدمه ای نرسانده و نمی توانند دردی به همراه داشته باشد. البته احتمال خونریزی لثه ها در افرادی که بهداشت دهان و دندان خود را رعایت نمی کنند و در زمان های طولانی مدت به کلینیک دندانپزشکی مراجعه می کنند، در اکثر موارد وجود خواهد داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا